Γ. Γκιόκας: Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να κρυφτεί η μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην κρατική καταστολή
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην κρατική καταστολή / Πηγή: Eurokinissi

Στην κυβερνητική προσπάθεια, να κρυφτεί η μεγάλη διαδήλωση, με συμμετοχή πολλών νέων, στη Νέα Σμύρνη, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, στον ρ/σ. ALPHA σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τον απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού και τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών.

Τόνισε ότι ήταν πολύ μεγάλα τα μπλοκ των σωματείων, του ΠΑΜΕ και φορέων της περιοχής ενάντια στο κλίμα καταστολής και αστυνομοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απογειώσει την καταστολή, αλλά δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την Παρασκευή θα απαντήσει στη Βουλή σε Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι και το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση, όπως και άλλα κόμματα, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απάντησε μόνο στον Αλ. Τσίπρα για να στηθεί δικομματικός και αποπροσανατολιστικός καβγάς.

Για αίτημα περί προανακριτικής επιτροπής για τον Ν. Παππά που ζητά η ΝΔ, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι από τον φάκελο δεν προκύπτουν στοιχεία για προανακριτική και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τα παιχνίδια που έγιναν με τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναφέρθηκε και στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του Δ. Οικονόμου του «ΣΚΑΪ», σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτές τις πρακτικές.

Δείτε ακόμα...