Κυρ. Μητσοτάκης: Το γονάτισμα των δανειοληπτών, «η άλλη όψη της προόδου των τραπεζών»!

EUROKINISSI

Την απόκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας αντέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, …απέναντι στην αύξηση των επιτοκίων, την ώρα που ελληνικά νοικοκυριά νιώθουν τη θηλιά των δανείων να σφίγγει ολοένα και περισσότερο και χιλιάδες δανειολήπτες ξεσπιτώνονται από τις τράπεζες και τα άλλα «κοράκια». 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους καταθέτες ότι «μπροστά στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική καταιγίδα, η οποία ξετυλίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες», το ελληνικό τραπεζικό σύστημα «είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες. Και, βέβαια, καθώς η Ελλάδα θα εξακολουθεί να κάνει βήματα προόδου και να αποκτά -επιτέλους- την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι και το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τα ελληνικά νοικοκυριά, για την Ελληνική Δημοκρατία θα μειωθεί». 

Ταυτόχρονα μίλησε για «σειρά από μεγάλες οικονομικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, φροντίζοντας από τη μια να ξαναπαρουσιάσει την ακρίβεια ως «εισαγόμενη» και «αποτέλεσμα της απρόκλητης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», και αναπόφευκτη την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, «την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρίνει απαραίτητη προκειμένου να συγκρατήσουμε τον πληθωρισμό».

Μάλιστα, με θράσος είπε ότι από τη μια «αυτή η αύξηση των επιτοκίων πιέζει και τους Ελληνες δανειολήπτες, καθώς τους υποχρεώνει να διαθέσουν μεγαλύτερο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματός τους για τις δανειακές τους εξυπηρετήσεις», αλλά… αυτό είναι «η άλλη όψη του νομίσματος, της προόδου που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι οι τράπεζές μας είναι πια ισχυρές»!

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνεται με τον γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την πατρίδα μας, πια, να είναι πρωταθλήτρια σε σχέση με τα ιστορικά στατιστικά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», είπε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που ο λαός και οι εργαζόμενοι στενάζουν από το κύμα ακρίβειας εξαιτίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...