Με ισχυρό ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη και προσπαθεί να συγκαλύψει τη σύμπλευση που έχουν σε στρατηγικές επιλογές, επισήμανε ο Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Σημείωσε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύμπλευσής τους είναι η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που επιβεβαιώνεται ότι αποδέχονται τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας σε αυτούς. 

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί  «προοδευτικής διακυβέρνησης» επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που έχει ως δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, τις αντιλαϊκές ράγες του ευρωμονόδρομου και του ευρωατλαντισμού. Τα τρία κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να σχηματίσουν κυβερνήσεις συνεργασίας, γιατί η ενοποιητική τους βάση είναι η πολιτική της ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, είναι η  εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που έχει σημασία προς τις εκλογές, συνέχισε, είναι να ενισχυθεί η οργάνωση της πάλης του λαού και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό ΚΚΕ που θα φέρει σε δύσκολη θέση την όποια κυβέρνηση προκύψει, ώστε να μην εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...