Ντμίτρι Πεσκόφ: Οι οικονομικοί δείκτες της Ρωσίας δίνουν τη δυνατότητα για συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι οικονομικοί δείκτες της Ρωσίας παρέχουν έδαφος για συγκρατημένη αισιοδοξία, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους την Τρίτη όταν ρωτήθηκε ποια σενάρια για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης εξετάζονται. Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ελαφρώς πάνω από 2% μέχρι το τέλος του 2022, το οποίο είναι μικρότερο από ό,τι προβλεπόταν νωρίτερα, πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να αναφέρουμε πραγματικά στατιστικά στοιχεία που έχουμε, τα οποία παρέχουν λόγους για συγκρατημένη αισιοδοξία μέχρι στιγμής. Η πτώση είναι χαμηλότερη από ό,τι είχαμε προβλέψει, καθώς το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ελαφρώς πάνω από 2% μέχρι το τέλος του έτους, αν και προβλεπόταν μεγαλύτερη πτώση. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε όλα τα σενάρια, αλλά γίνεται τεράστια δουλειά για να σταθεροποιηθεί η οικονομία εν μέσω εχθρικών ενεργειών εναντίον μας», σημείωσε.

Ο καθένας μπορεί να μαντέψει ποιοι παράγοντες θα έχουν ισχυρότερη επιρροή στην οικονομία της Ρωσίας, είπε ο Προεδρικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «ο βαθμός προβλεψιμότητας μειώνεται συνεχώς λόγω του κατάστασης αβεβαιότητας στον κόσμο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει προκληθεί από τις κυρώσεις».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...