Ν. Παπαναστάσης: Η επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας ενισχύει τον επιθετικό ρόλο της

papanastasis
Πηγή: Eurokinissi

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην κύρωση των δύο συμφωνιών «αμοιβαίας εξυπηρέτησης» μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ, για τον εφοδιασμό καυσίμων σε πλωτά και ιπτάμενα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης των δύο συμφωνιών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΚΚΕ διαφώνησε, βάζοντας απέναντί του τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που διαδοχικά ο καθένας από το 1996 παρέδιδε τη σκυτάλη στον άλλο για να φθάσουμε στη σημερινή κύρωση, σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης. Όλη αυτή η διαδικασία, συνέχισε, δείχνει την ανατριχιαστική σύμπνοια της πολιτικής των αστικών κομμάτων όταν πρόκειται να συνδράμουν τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και πρόσθεσε ότι η ένθερμη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις είναι κομβική θέση της αστικής τάξης της Ελλάδας.

Πρόσθεσε πως η ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ, στην πραγματικότητα προσδιορίζει τον τεράστιο βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στους σκληρούς ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία και την Κίνα. Μέσω αυτής της αναβάθμισης, συνέχισε, η αστική τάξη της Ελλάδας ευελπιστεί να πολλαπλασιάσει τα κέρδη και τα πεδία επενδύσεών της, παραβλέποντας ότι συμμετέχει στη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε μπαρουταποθήκη.

Ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι εξαγγελίες για επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας δεν αφορούν μόνο τον χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά και την ενίσχυση του επιθετικού ρόλου της και αυτό το στοιχείο το τεκμηριώνει η μόνιμη παρουσία του ελικοπτεροφόρου των ΗΠΑ. Η κλιμακωτή αύξηση της επιθετικής στρατιωτικής υποδομής στη χώρα μας, κυρίως μέσω των βάσεων, αυξάνει τους κινδύνους όχι μόνο σε βάρος γειτονικών χωρών, αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα προσμονής για το ταξίδι του Πομπέο, ο οποίος, συνεπής στην αμερικανική πολιτική, δεν άρθρωσε λέξη για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας – Κύπρου.

Καταλήγοντας ο Ν. Παπαναστάσης κάλεσε τον λαό να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που στηρίζουν τα αιματοβαμμένα σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης και να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα καθορίζουν, για αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...