Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο

Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Μπαχμούτ και μάχονται για να πάρουν τον έλεγχο αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την πόλη με τη γειτονική Τσάσιβ Γιαρ, δήλωσε σήμερα ο Γιαν Γκάγκιν, σύμβουλος του ηγέτη της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντένις Πασούλιν.

«Το Μπαχμούτ είναι τώρα επιχειρησιακά περικυκλωμένο, οι δυνάμεις μας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη», δήλωσε ο . «Τώρα είναι σε εξέλιξη μάχες για τον έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου Τσάσιβ Γιαρ-Μπαχμούτ», ανέφερε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η μισθοφορική εταιρεία «Βάγκνερ» ανακοίνωσαν -χωριστά- πως ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το χωριό Βλαχοντάτνε, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, βόρεια του Μπαχμούτ, όπου μαίνονται άγριες μάχες επί μήνες.

Το Σαββατοκύριακο, το Κίεβο διαβεβαίωνε πως επιθέσεις στο χωριό απωθήθηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης χθες ότι στα μέτωπα αναπτύχθηκε τεθωρακισμένο τρένο, που θα χρησιμοποιείται για αναγνώριση, για άρση ναρκών, καθώς και για την καταστροφή εχθρικών στόχων στο έδαφος και στον αέρα.

Πρόκειται για «τεθωρακισμένο τρένο οπλισμένο μέχρι τα δόντια», κατά το υπουργείο, που διευκρίνισε πως οι στρατιωτικοί πάνω σε αυτό θα διαθέτουν πέραν του ατομικού οπλισμού τους και όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς, ώστε να μπορούν να φέρνουν σε πέρας αποστολές «ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...