ΠΟΕΣ: Μέτρα Πρόληψης και Διοικητική Μέριμνα για το Προσωπικό που Επιχειρεί στον Έβρο

ΠΟΕΣ

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ζητά μέτρα πρόληψης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στον Έβρο. Το alt.gr σας παραθέτει αποσπάσματα της επιστολής:

«Η Ομοσπονδία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με όποιο όπλο διαθέτει, να μεταφέρει τη σημερινή πραγματικότητα διαβίωσης των στρατιωτικών, ώστε τυχόν ελλείψεις ή παραλείψεις να διορθωθούν για το κοινό καλό αποτέλεσμα, τουλάχιστον να μην υπολείπεται έναντι των ως άνω αναφερομένων και οι συνάδελφοί μας να μην αισθάνονται, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού…».

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στις 26 Μαρτίου, αριθμός στελεχών μετακινήθηκε στον Έβρο, προκειμένου να συνδράμουν στη φύλαξη των συνόρων:

«Οι υπόψη συνάδελφοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία, η πληρότητα των οποίων κυμαίνονταν από 53 έως 76%, χωρίς ουσιαστικά να τηρούνται οι κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις που θεσπίστηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον τα υπηρεσιακά λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν, έφεραν αριθμό σπασμένων καθισμάτων, καθώς και άλλων φθορών που καθιστούσαν επικίνδυνη τη μεταφορά του προσωπικού.

Οι είκοσι οκτώ (28) από τους παραπάνω συναδέλφους, ελλείψει άλλων κατάλληλων χώρων που θα εξασφάλιζαν τον μη συγχρωτισμό τους, φιλοξενήθηκαν (κι εξακολουθούν να φιλοξενούνται) στον πλέον ακατάλληλο, που θα μπορούσε να βρεθεί, πολυχώρο της κοινότητας Ριζίων. Στον υπόψη χώρο – αίθουσα, προστέθηκαν μεταλλικές κλίνες, η απόσταση μεταξύ των οποίων είναι μικρότερη του ενός (1) μέτρου. Επιπλέον, υπάρχουν δύο (2) τουαλέτες οι οποίες δεν παρέχουν στο ελάχιστο τις βασικές αρχές υγιεινής…»

Όπως τονίζεται, στην συγκεκριμένη αίθουσα, εκτός του συγχρωτισμού, δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αντισηπτικό) ούτε καν σαπούνι ή χαρτοπετσέτες. Τα στελέχη που προνόησαν χρησιμοποιούν τα δικά τους, ενώ αυτά που εμπιστεύτηκαν τη μέριμνα της Υπηρεσίας βρέθηκαν εντελώς εκτεθειμένα.

Να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις δομές

Κλείνοντας την επιστολή η ΠΟΕΣ σημειώνει:

«Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε κρίνεται άκρως αναγκαίο και επιτακτικό να προχωρήσετε σε μίσθωση/επίταξη ξενοδοχειακών δομών και τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις δομές και μέσα για τους συναδέλφους μας που επιχειρούν στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αστυνομικούς και πυροσβέστες.»

Ολόκληρη η επιστολή εδώ

Δείτε ακόμα...