Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν σήμερα το απόγευμα

Πηγή: Eurokinissi

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει σήμερα μετά τις 16:00 διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σήμερα ο πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται από το Νόβο-Αγκαριόβο και το πρόγραμμα εργασίας του περιλαμβάνει ένα ακόμη διάγγελμα, το οποίο θα γίνει μετά τις 16:00 ώρα Μόσχας.

Μιλώντας για το αν η Ρωσία θα μπορούσε να παρατείνει την εβδομάδα αποχής για ακόμη μία, ο Πεσκόφ τόνισε πως “προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια νέα απόφαση” κι “ας περιμένουμε τον Πρόεδρο [Πούτιν] να μιλήσει[στο διάγγελμά του]”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο Πούτιν θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με ξένους ηγέτες, ενώ θα πραγματοποιήσει μερικές «κατ’ ιδίαν» συναντήσεις εργασίας οι οποίες θα είναι κλειστού χαρακτήρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε απευθύνει το προηγούμενο διάγγελμα του προς τον ρωσικό λαό στις 25 Μαρτίου, ανακοινώνοντας τότε μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών μέτρων τα οποία αποσκοπούν στο να μετριάσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού για τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Τότε ανακοίνωσε επίσης ότι η εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου θα είναι εβδομάδα αποχής από την εργασία, αλλά στους εργαζομένους θα καταβληθούν οι αποδοχές τους.

Πηγή:[ΑΠΕ-ΜΠΕ, tass]

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...