Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη
Τουρκία, Κωνσταντινούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Αβέβαιο το μέλλον στην Τουρκία με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται. Ενώ τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται όσο περνούν οι μέρες.

Ξεπεράστηκε στην Τουρκία το φράγμα των 100.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορνοϊού. Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει ήδη τις 2500.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 115 το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της κρίσης σε 2.491 θύματα, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.116 με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 101.790.

Στον αντίποδα, 18.491 άτομα έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής.

Ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 40.962, ενημέρωσε αργά χθες ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω Twitter. Ο Κοτζά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα αφού ολοκληρωθεί το Ραμαζάνι, που αρχίζει σήμερα – δηλαδή στα τέλη του Μαΐου – αλλά, για να συμβεί αυτό, επιμένει ότι όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επικρίσεις για αποκλίσεις στον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών είπε ότι μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις λόγω νέων κρουσμάτων που προστίθενται αλλά και κάποιων που χάνουν την ζωή τους σπίτι χωρίς να έχει γίνει διάγνωση.

Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός των Πριγκηπόννησων στην Κωνσταντινούπολη για ένα μήνα. Έως τις 31 Μαΐου για την είσοδο και έξοδο στα νησιά θα απαιτείται έγγραφο μόνιμης κατοικίας ή ειδική άδεια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...