Υγειονομικοί: Στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία σε στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή
Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία σε στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, 10 Μαΐου 2022

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με απόφαση των Ομοσπονδιών τους (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ), ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε η πορεία όπου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αρχικά συγκεντρώθηκαν. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες πόλεις.

«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας», σημειώνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και διεκδικεί:

Την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο.

Δείτε ακόμα...