ΚΚΕ: Ερώτηση για μέτρα στις μετακινήσεις προσωπικού ΕΔ στον Έβρο

Στρατιώτες σε «σκηνάκια»
Φώτο Αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Νέα ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεω. Η ερώτηση αφορά την μετακίνηση των στελεχών προς τον Έβρο. Οι στρατιωτικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν δεν υπάρχουν ή δεν τηρούνται.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ), τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινούνται καθημερινά στο νομό Έβρου, για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που είτε είναι ανύπαρκτα ή ορισμένα λαμβάνονται με καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για την πληρέστερη αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους ζητούν την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

  1. Η μετακίνηση του προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου να γίνεται με επιταγμένα λεωφορεία, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με την αξιοποίηση του σιδηρόδρομου. 
  2. Να εξασφαλιστεί από άλλες μονάδες, εκτός Έβρου, η επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων, μη συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις εντός νομού Έβρου. 
  3. Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι στρατιωτικοί που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού. 
  4. Να διατίθενται και να διανέμονται γεύματα, των Λεσχών Αξιωματικών Φρουράς, με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στα ξενοδοχεία που διαμένουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 
  5. Να διατεθούν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό, με οδηγίες για τη χρήση και εφαρμογή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ και της ΠΟΕΣ;

Δείτε ακόμα...