Ερώτηση για τη χορήγηση επιδόματος αγοράς γυαλιών οράσεως στα μέλη οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση για τη χορήγηση επιδόματος στα μέλη οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την αγορά γυαλιών οράσεως κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ΕΣΠΕΕΚ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους, αναδεικνύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τη μη χορήγηση επιδόματος, για την αγορά γυαλιών οράσεως για τα μέλη των οικογενειών τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ΕΣΠΕΕΚ) αναφέρει ότι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν ότι δεν προβλέπεται στη σχετική διαταγή Φ.838/26/81230/Σ.337/18.7.2016/ΔΥΒ/ΔΥΓ/2ο η χορήγηση επιδόματος που αφορά δαπάνες για την αγορά γυαλιών οράσεως των μελών των οικογενειών τους, με συνέπεια να επιβαρύνεται ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να προβλέπεται στη σχετική διαταγή ότι χορηγείται επίδομα σχετικά με την κάλυψη εξόδων αγοράς γυαλιών οράσεως για τα μέλη των οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...