Ερώτηση με θέμα την ετήσια Υγειονομική Εξέταση στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση με θέμα την ετήσια Υγειονομική Εξέταση στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, των στελεχών από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (ΕΣΠΕΕΔ), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την Ετήσια Υγειονομική Εξέταση που πραγματοποιείται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη.

Η Ετήσια Υγειονομική Εξέταση είναι υποχρεωτική και προβλεπόμενη για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πραγματοποιείται κάθε ένα (1) ή δύο (2) χρόνια, κατά περίπτωση στελέχους, αποκλειστικά και μόνο στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Η παρουσίαση των στελεχών στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχει καθοριστεί αυστηρώς η ογδόη (08.00΄) πρωινή.

Οι παραπάνω συνδικαλιστικές ενώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών επισημαίνουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και λόγω της απόστασης από το 424 ΓΣΝΕ που υπερβαίνει τα διακόσια (200) χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία και αρκετές φορές τα στελέχη να φθάνουν στο νοσοκομείο μετά τις 08.00 και τελικώς το 424 ΓΣΝΕ να αρνείται να εξετάσει τα στελέχη με βάση τον προγραμματισμό.

Ακόμη και το μικρό υπηρεσιακό λεωφορείο από το 518 Μ/Π ΤΠ, που εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς το 424 ΓΣΝΕ, σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό δεν καταφέρνει να είναι στο νοσοκομείο πριν τις 08.00, με αποτέλεσμα τα στελέχη που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για την ετήσια εξέτασής τους να το χάνουν και να υφίστανται την ταλαιπωρία του εκ νέου προγραμματισμού ραντεβού.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.) θέλοντας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος προτείνει να υπάρξει κατ΄ εξαίρεση ελαστικότητα ως προς την ώρα προσέλευσης για τα στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Κ. Νευροκοπίου. Ακόμη ζητάει να υπάρξει η δυνατότητα τα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να εκτελούν την ετήσια υγειονομική τους εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Τη διευκόλυνση ως προς την ώρα άφιξης στο 424 ΓΣΝΕ, των στελεχών που προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, για την ετήσια υγειονομική τους εξέταση.

– Να υπάρξει η δυνατότητα η ετήσια υγειονομική εξέταση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας να πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...