1η και 2η ΕΜΑΚ: Σειρά εκπαιδεύσεων NCT CBRNe Pro Trainings Europe

Πυροσβεστική - 1η και 2η ΕΜΑΚ συμμετείχε σε σειρά εκπαιδεύσεων NCT CBRNe Pro Trainings Europe
Φώτο Αρχείου / 1η και 2η ΕΜΑΚ συμμετείχε σε σειρά εκπαιδεύσεων NCT CBRNe Pro Trainings Europe / Πηγή: Fireservice

Κατά το χρονικό διάστημα 05 – 07 Οκτωβρίου 2021, οκτώ στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η και τη 2η ΕΜΑΚ, καθώς και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Καταστροφών του Α.Π.Σ., συμμετείχαν στη σειρά εκπαιδεύσεων NCT CBRNe Pro Trainings Europe, οι οποίες έλαβαν χώρα στο εκπαιδευτικό κέντρο  ΝUBICH της Ιταλικής Διακλαδικής Σχολής Χ.Β.Ρ.Π.Ε. (Italian Joint NBC Defense School) που εδρεύει στην πόλη Ριέτι της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, το πυροσβεστικό προσωπικό, είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε πληθώρα ρεαλιστικών σεναρίων, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ενεργειών σχετικά με την ανταπόκριση, τη διαχείριση και τον έλεγχο περιστατικών με εμπλεκόμενους πραγματικούς ραδιολογικούς, βιολογικούς και χημικούς παράγοντες (live agents).

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ανάλογες εκπαιδεύσεις σε θέματα εξοπλισμού ανίχνευσης, δειγματοληψίας, απολύμανσης, αλλά και ψηφιακής διαχείρισης Χ.Β.Ρ.Π.Ε. περιστατικών, τελευταίας γενιάς ενώ οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν παράλληλα το διεθνές συνέδριο “NCT CBRNE & Explosive Europe 2021”.

Με πληροφορίες από Fireservice.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...