24ο Συνέδριο ΠΟΕΥΠΣ: Ενισχύστε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ

ΕΑΚΠ-logo

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξή της για το 24ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ). Με αφορμή το Συνέδριο απευθύνει κάλεσμα στους αντιπροσώπους: «Ενισχύστε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ». Μεταξύ άλλων η ΕΑΚΠ τονίζει: «Οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην περάσει το «τετελεσμένο» των αγώνων! Υπάρχει ελπίδα! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!». Τέλος καλεί τους αντιπροσώπους να αποδυναμώσουν όλους αυτούς που τσακίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματά των Πυροσβεστών και τις ζωές τους, βάζοντας πλάτη για να εφαρμόζονται ανώδυνα οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές. Διαβάστε ολόκληρη τη Διακήρυξη της ΕΑΚΠ παρακάτω:

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - 5/11/2021
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – 5/11/2021 / Πηγή: ALT.GR

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, αντιπρόσωποι του 24ου Συνεδρίου,

Το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία, όπου είδη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος εδώ και 40 μέρες περίπου, μας βρίσκει αντιμέτωπους εμάς τους πυροσβέστες με τα ίδια σοβαρά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία τείνουν να γίνουν διαχρονικά.

Σε αυτό το συνέδριο καλούμαστε να εκλέξουμε τους συναδέλφους που αξίζουν να μας εκπροσωπούν και να οργανώνουν μεθοδικά και σχεδιασμένα τον αγώνα μας:

  • Για να διεκδικήσουμε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και να βελτιωθεί άμεσα η μισθολογική και η οικονομική μας κατάσταση με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό μας. Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία μας, προστασία της υγείας και της ζωής μας, ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και τα οφειλόμενα ρεπό, κατάργηση του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων και σύνταξη νέου δίκαιου κανονισμού που δεν θα μας ξεσπιτώνει, κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό με προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.
  • Για να αναδειχθούν οι μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν ως συνέπεια τα προβλήματα τα δικά μας και της υπηρεσίας να πολλαπλασιάζονται την αντιπυρική περίοδο, με το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που μας διαλύουν την ζωή, την εντατικοποίηση της εργασίας σε εξαντλητικό βαθμό με την διεύρυνση των επιφυλακών σε μόνιμη βάση, την απλήρωτη υπερεργασία, την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές, την μεγαλύτερη αποδυνάμωση της περιφέρειας και την υποβάθμιση της πυρασφάλειας.
  • Για να γίνουν πράξη οι προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την υπηρεσία μας, την πυροπροστασία και την Πολιτική Προστασία της περιοχής μας και της πατρίδας μας, με την κάλυψη όλων των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό – μέσα – εξοπλισμό – υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση. Να μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο.
  • Για να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να ανατραπεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με την ακρίβεια και την φτώχεια να διευρύνονται συνεχώς από τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα και στους λογαριασμούς ρεύματος. Για να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας μας (με αποστολή όπλων, λειτουργία των νατοϊκών βάσεων κ.α.), στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξεκίνησε με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού της με Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε. και έχει ως τραγική συνέπεια να επιβάλλεται στους λαούς να χύνουν ξανά το αίμα τους για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων.
Από συμμετοχή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ( ΕΑΚΠ ) σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / Από συμμετοχή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ( ΕΑΚΠ ) σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Αυτές είναι οι κύριες και βασικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να κάνει πράξη ένα συνδικαλιστικό όργανο και στον χώρο των πυροσβεστών. Να υποβάλλει προτάσεις και αιτήματα που είναι προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, να αντιστέκεται και να οργανώνει τον αγώνα ενάντια στην ψήφιση και την επιβολή των νόμων που μας διαλύουν την ζωή και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, την προστασία του λαού, των υποδομών, του περιβάλλοντος.

Δεν είναι στις αρμοδιότητες των συνδικαλιστικών οργάνων:

  • Να επικροτεί τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να τις βοηθά βάζοντας πλάτη για να περάσουν οι αντιδραστικοί νόμοι τους όπως ο νόμος 4662/2020 της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, που μας επιβάλλει ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με τις επιφυλακές, μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας από τις νέες υποτιθέμενες “αξιολογήσεις” υπηρεσιών και του προσωπικού.
  • Να προτείνει Κανονισμό Μεταθέσεων με μόρια που καταργεί το αμετάθετο, ξεσπιτώνει με μεταθέσεις τους πυροσβέστες και τους διαλύει την ζωή και παράλληλα αποδυναμώνει αρκετές πυροσβεστικές υπηρεσίες και στην περιφέρειά μας.
  • Να σπεύδει να εφαρμόσει πλήρως τους αντιδημοκρατικούς νόμους όπως ο πρόσφατος νόμος Χατζηδάκη, που έχει στόχο να απομαζικοποιήσει τα σωματεία για να απομονωθούν οι εργαζόμενοι από την συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες συλλογικής συζήτησης και ζωντανής αντιπαράθεσης και διαπάλης με επιχειρήματα, προκειμένου να σχεδιαστεί η συνδικαλιστική δράση τους.

Όλα αυτά δυστυχώς, έγιναν πράξη από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας. Οι συγκεκριμένες ενέργειες, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνδικαλιστική εκπροσώπηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πυροσβεστών, είναι κόντρα στα δικαιώματά μας.

Με αυτό το σκεπτικό, ο διοικητικός απολογισμός της ΠΟΕΥΠΣ δεν δίνει βάση ούτε στην ανάδειξη των προβλημάτων μας στις πλήρεις διαστάσεις τους, ούτε φυσικά και στην πραγματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πυροσβεστών. Για το λόγο αυτό η ΕΑΚΠ τον καταψηφίζει.

Στην αντίθετη κατεύθυνση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), έχει αποδείξει με πράξεις και όχι με τα λόγια, ότι αγωνίζεται για το δίκιο και το συμφέρον του πυροσβέστη. Εδώ και χρόνια, από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της:

  • Συνεχίζει την προσπάθεια για αγωνιστικό, μαχητικό συνδικαλισμό, στο πλευρό του πυροσβέστη, για να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα μας. Με τις θέσεις και τις προτάσεις της προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ένα μέτωπο πάλης, για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Δεν καθησύχασε ποτέ τους πυροσβέστες, με ψεύτικες υποσχέσεις, τοποθετήθηκε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα και επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις για όλα όσα είχε ενημερώσει και προειδοποιήσει, σε ότι αφορά τα μέτρα που επιβάλλονται και θα επιβληθούν εναντίον μας.
  • Δεν φιμώνεται, δεν συμβιβάζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί. Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της και με τους συναδέλφους που ακολούθησαν (σε περιφέρειες, στη βουλή στο υπουργείο), για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν όλες οι δραματικές αλλαγές που έρχονταν (και ήρθαν).

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι αντιπρόσωποι του 24ου συνεδρίου,

Σας καλούμε να ενισχύσετε με την ψήφο σας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ. Οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην περάσει το «τετελεσμένο» των αγώνων! Υπάρχει ελπίδα! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η ΕΑΚΠ σας καλεί: Να Στηρίξτε μαζικά για τα όργανα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – και το Τ.Ε.Π.Α.Σ.Α.!!!

Να Αποδυναμώσετε όλους αυτούς που τσακίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας, βάζοντας πλάτη για να εφαρμόζονται ανώδυνα οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές!!!

Στήριξε – Ψήφισε ΕΑΚΠ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΕΑΚΠ-logo
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...