24ωρη Απεργία: Τρόφιμα και ρεύμα φτηνά για τον λαό! Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στον μισθό

Απεργία 6 Απρίλη, Σύνταγμα - Εργαζόμενοι

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις.

Στόχος είναι η σημερινή κινητοποίηση να αποτελέσει μεγάλο σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα, να γίνει νέα αφετηρία για να δυναμώσει από την επόμενη κιόλας μέρα η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, μέτρα προστασίας από την ενεργειακή φτώχεια, μειώσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Δεν θα πληρώσει πάλι ο λαός τα σπασμένα για να διατηρούνται και να αυγαταίνουν τα κέρδη της εργοδοσίας, ούτε τα αποτελέσματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής: Με το στίγμα αυτό εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και περιοχή, δίνουν σήμερα τη μάχη της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Σταματούν τη δουλειά, δηλώνουν απεργοί και «παγώνουν» εργοστάσια, υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Διαδηλώνουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε περισσότερες από 75 πόλεις της χώρας.

Κάλεσμα συμμετοχής για τις σημερινές κινητοποιήσεις έχουν απευθύνει και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα(ΚΕΘΑ), η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών(ΚΑΠΑ), και η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πυροσβεστών(ΕΑΚΠ).

Όλοι στους δρόμους για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, σημειώνει η ΚΕΘΑ:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να επιστρέψει η διμοιρία αντιαρματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟικό “σχηματισμό μάχης” στη Βουλγαρία, κόντρα στη Ρωσία.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του.

Απ’ την πλευρά τους οι Πυροσβέστες διεκδικούν:

  • Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του Π.Σ. στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα και να παρθούν μέσα προστασίας για τις εγγενείς δραστηριότητες του Π.Σ. Αυτές τις μέρες οι συνάδελφοί μας στην μεγάλη πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος διαμαρτύρονται για κρούσματα υποθερμίας και γαστρεντερίτιδας που αντιμετωπίζουν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης σε αντίσκοινα!
  • Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.
  • Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών, εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε..

Αστικές Συγκοινωνίες: Απαντούν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ποινικοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην κατάπτυστη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει το απεργιακό τους δικαίωμα. 

Η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για αύριο στην ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, ενόψει της πανεργατικής απεργίας, βγήκε παράνομη και καταχρηστική. Σημειώνεται πως καρμπόν προσφυγές στα δικαστήρια έκαναν οι δύο διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. 

Τα συνδικάτα των εργαζομένων  στο Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έδωσαν άμεση απάντηση, αποφασίζοντας 24ωρη απεργία. 

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ καταγγέλλει τον «αντεργατικό συντονισμό» για την «δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής» των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση. Την απόφαση για 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν επίσης τα τρία σωματεία  του Μετρό και η Ένωση εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στον ηλεκτρικό τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος), καθώς και οι οδηγοί ταξί της πρωτεύουσας. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...