Αυστραλία: Επτά συλλήψεις στη διάρκεια αντιτρομοκρατίας επιχείρησης

Φώτο Αρχείου / Πηγή: Associated Press

Επτά πρόσωπα που σύμφωνα με τις αρχές αποτελούσαν «κίνδυνο και απαράδεκτη απειλή» για τους πολίτες συνελήφθησαν στη διάρκεια σημερινής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή 400 μελών των δυνάμεων τάξης.

Κυβερνητικές πηγές συνέδεσαν την επιχείρηση με τη πρόσφατη επίθεση ενόπλου σε ναό στο Σίδνεϊ, μετά την οποία αποδόθηκε στον θύτη «ακραία ιδεολογία υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα».

Δύο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί επεσήμαναν ότι τα πρόσωπα που συνελήφθησαν συνδέονται με τον 16χρονο έφηβο ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν επίσκοπο στο Σίδνεϊ την προηγούμενη εβδομάδα. Οι συλληφθέντες είχαν ασπαστεί «ακραία ιδεολογία υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο Ντέιβ Χάντσον, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι είναι «πιθανό» η ομάδα των συλληφθέντων να προετοίμαζε επίθεση, αν και δεν έχει εντοπιστεί κανένας συγκεκριμένος στόχος.

Οι επτά συλληφθέντες είναι ανήλικοι, διευκρίνισε η αστυνομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαρ Μάρι Εμάνουέλ, επίσκοπος σε ασσυριακή εκκλησία του Σίδνεϊ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 16χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και το στήθος, στη διάρκεια λειτουργίας που μεταδιδόταν απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Μετά την επίθεση ξέσπασαν επεισόδια έξω από την εκκλησία. Η αστυνομία αμέσως χαρακτήρισε την επίθεση του εφήβου «τρομοκρατική» και ξεκίνησε έρευνα στην οποία συμμετέχουν η ομοσπονδιακή αστυνομία, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και οι υπηρεσίες Πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...