30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: 30 ταξίδια, ένας προορισμός, οι λαοί θα νικήσουν!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ - 18/7/2020
Πλάνο απ’ το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ – 18/7/2020

Το ταξίδι αυτό θα είναι φέτος διαφορετικό! Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, ένας αγωνιστικός θεσμός που έχει προσφέρει αυτά τα 30 χρόνια πολλά στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση-κρίσεις- πολέμους- προσφυγιά. Παράλληλα, συμβάλει κάθε χρόνο ώστε χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την ηρωική ιστορία του κομμουνιστικού και του εργατικού- λαϊκού κινήματος της χώρας μας, να εμπνευστούν και να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά να δίνουν την καθημερινή μάχη στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις πόλεις και τα χωρία, τα στρατόπεδα.

Φέτος από το νησί της Λέσβου των λαμπρών σελίδων του εργατικού- λαικού κινήματος, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940-1944, του θρυλικού “Go Back”, η ΚΝΕ εκπληρώνει στην πράξη το Διεθνιστικό της καθήκον, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας και δράσης της! Στέλνουμε μήνυμα από κοινού με τους συντρόφους μας από την ΚΝ Τουρκίας « Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο έχθρός: NATO- κυβερνήσεις- καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Ο χώρος και ο χρόνος που γίνεται το Διήμερο φέτος δεν είναι τυχαίος, ούτε και το περιεχόμενο του! Γιατί πέρα από τους χιλιάδες που θα ανταμώσουν από όλη την Ελλάδα στη Μυτιλήνη στις 9-11 Ιούλη, η διοργάνωση του Διημέρου και το περιεχόμενο του στοχεύει στην καρδιά των εξελίξεων που επηρεάζουν και απασχολούν τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, τη νεολαία. Από το Αιγαίο και το νησί της Λέσβου που αποτέλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα «θέατρο» επεισοδίων μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας, εκφράζοντας τους μεγάλους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο «τόξο» Μέση Ανατολή- Ανατολική Μεσόγειος- Μαύρη Θάλασσα και βάζοντας τους λαούς της περιοχής σε μεγάλους κινδύνους.

Δεν εφησυχάζουμε από τους διαλόγους και τις συναντήσεις των αστικών κυβερνήσεων, την διπλωματία των εκμεταλλευτών που μοιράζουν τη λεία στο Αιγαίο, γιατί γνωρίζουμε ότι πάντα οι σχεδιασμοί εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, μπορεί να «ενώνουν» τους καπιταλιστές αλλά τους ανοίγουν την όρεξη για το ποιος θα κερδίσει παραπάνω και εκεί είναι που βάζουν τους λαούς να σφάζονται!

Στέλνουμε μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης από το νησί της Λέσβου ,που εγκλωβίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στα σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στα πλαίσια της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει ξεριζωμένους ανθρώπους, τους στοιβάζει σε άθλιες συνθήκες, τους οδηγεί ακόμα και στο θάνατο ενώ παράλληλα τροφοδοτεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να αποκρύπτουν και να περιφρουρούν την σάπια εξουσία τους.

Η εμπλοκή της Ελλάδας βαθαίνει συνεχώς από τη συμμετοχή σε νατοικές ασκήσεις πρόβες πολέμου, συνεχίζει να αποτελεί Νατοικό προγεφύρωμα για την περικύκλωση της Ρωσίας, αξιοποιώντας υποδομές και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη. Με εμβληματικές τις ασκήσεις “Sea Breeze 2021” στην Μαύρη Θάλασσα όπου αξιοποιείται η πρώτη από τους Αμερικάνους και τις εγκατεστημένες βάσεις τους με τη συμμετοχή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και η άσκηση “Defender Europe 2021” που έχει ως «πάτημα» για την προώθηση χιλιάδων νατοικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία την δεύτερη.

Όλα αυτά την ώρα που οι νέοι στρατευμένοι στη χώρα μας καλούνται να υπηρετήσουν 12μήνες σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με 8,62 ευρώ το μήνα ως αποζημίωση, δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στις Μονάδες τους λόγω και της πανδημίας COVID-19 αλλά και τις συνολικές συνέπειες στην κατάσταση στα στρατόπεδα από άποψη υποδομών, χώρων αναψυχής, μελέτης, γυμναστικής, πολιτισμού κ.α. που απουσιάζουν παντελώς και κάνουν τη θητεία να μοιάζει με «χαμένο χρόνο».

Τα παραπάνω είναι η συνέχεια της πολιτικής που στηρίζει τους καπιταλιστές και στις δύο μεριές του Αιγαίου, διαμορφώνοντας ένα τοπίο εργασιακής ζούγκλας, αυξανόμενης εκμετάλλευσης, ανασφάλειας και περιπλάνησης, κουτσουρεμένης μόρφωσης και κυνήγι δεξιοτήτων για τους νέους, που τους αφήνει εκτεθειμένους μπροστά στην φονική πανδημία και στις δύο μεριές του Αιγαίου για να μην θίξει ούτε στο ελάχιστο τα κέρδη των ιδιωτών επιχειρηματιών της υγείας! Για αυτό και στις δύο χώρες οι κυβερνήσεις ενισχύουν την καταστολή γιατί ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα οι λαοί θα πιστέψουν στη δύναμη τους, θα κάνουν το δίκιο τους νόμο!

Σε αυτήν την κατεύθυνση το Διήμερο της ΚΝΕ φιλοδοξεί να παίξει ρόλο! Στην αγωνιστική ανάταση, την επαναστατική αισιοδοξία, που προκύπτει από την Διεθνιστική Αλληλεγγύη και Δράση, την διαμόρφωση καλύτερων όρων για την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον κοινό ταξικό αντίπαλο! Όλοι όσοι θα είμαστε εκεί αλλά και όλοι όσοι θα το παρακολουθήσουν από μακριά λόγω συνθηκών, έχουμε πολλά να πάρουμε, να εφοδιαστούμε για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να γίνει « το μέλλον μας ο Σοσιαλισμός».

Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...