30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: Κορυφώνεται το πρόγραμμα με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση

Άφιξη του Δ. Κουτσούμπα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Κορυφώνεται σήμερα το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 8 μ.μ., όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από νωρίς κιόλας ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα με εκδήλωση με θέμα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, κάτι το οποίο κάνει και ιδιαίτερο το φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε και ιστορικός περίπατος στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, όπου οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ επισκέφθηκαν σημεία με ξεχωριστή σημασία.

Βάση προγράμματος το απόγευμα ακολουθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και το βράδυ θα ακολουθήσουν:

  • 22.00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ’ τη ζωή δεν είναι…».
    Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος), Παύλος Παπαναστασάτος (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Χρήστος Γκόντζος (μπουζούκι), Λίνα Ζάχαρη (σαξόφωνο), Παναγιώτης Βήτος (κρουστά).
    Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου.
    Και οι: Mevhibe Kardelen Pιnar (βιολί), Gϋnselin Seda Cetinkaya (φωνή), Volkan Bora Ugur (κιθάρα), Gϋnes Yϋzak (κλασική κιθάρα).
  • 23.00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
  • 00.00 Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

Στο χώρο διακινείται πλατιά ο Σαββατοκυριακάτικος «Ριζοσπάστης» που περιλαμβάνει την πολιτική απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και το νέο φύλλο του «Οδηγητή».

Με το πανό «Καλωσήρθατε σύντροφοι» στα Τουρκικά, σε «ανταπόδοση» της υποδοχής στο Τσεσμέ το 2019 (στην 21η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συνδιοργάνωσαν ΚΚΤ και ΚΚΕ), και συνθήματα υποδέχτηκαν λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τα μέλη από την Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Κεμάλ Οκουγιάν.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου συμμετείχαν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του Κόμματος, ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...