30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: 9 – 11 Ιούλη στη Μυτιλήνη

30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Με ενθουσιασμό οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν το ταξίδι τους για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 9 – 11 Ιούλη στη Μυτιλήνη.

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα στήσει την κατασκήνωσή του στο άλσος Τσαμάκια και θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Ιούλη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς, τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Θα διαδηλώσουν την ανάγκη ενεργού παρέμβασης του λαού και της νεολαίας στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή συνόρων, ακύρωση των Συμφωνιών για τις βάσεις, καμία συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές.

Θα ενώσουν τη φωνή τους με την αδελφή οργάνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, αντιπροσωπεία της οποίας θα συμμετάσχει στο Διήμερο και θα πάρει μέρος στις συζητήσεις, σε κοινές δραστηριότητες και συναντήσεις, αλλά και στο πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στέλνοντας απάντηση ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, παλεύουν μαζί, για το δικό τους μέλλον, απέναντι στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...