34.000 άμαχοι του Λουγκάνσκ μετακινήθηκαν στη Ρωσία από τις 18 Φεβρουαρίου

Στρατιωτικό περίπολο στην περιοχή του Ντονέτσκ, Ανατολική Ουκρανία, Φλεβάρης 2022
Στρατιωτικό περίπολο στην περιοχή του Ντονέτσκ, Ανατολική Ουκρανία, Φλεβάρης 2022

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, 34000 άμαχοι που ζουν στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) έχουν περάσει τα ρωσικά σύνορα από τις 18 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Κυριακή το αρχηγείο άμυνας του LPR.

«Από τις 19:00 της 18ης Φεβρουαρίου έως τις 18:00 της 20ης Φεβρουαρίου, έως και 33.815 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα του LPR με τη Ρωσία», ανέφερε το LuganskInformCenter.

Σύμφωνα με το αρχηγείο, συνολικά 61 κέντρα εκκένωσης λειτουργούν στη δημοκρατία.

Η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία χειροτέρεψε το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου. Οι αυτοαποκαλούμενες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ αναφέρουν τον πιο μαζικό βομβαρδισμό από τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους μήνες.

Εν μέσω της αυξανόμενης απειλής για πολεμικές ενέργειες, οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες ανακοίνωσαν την Παρασκευή την εκκένωση αμάχων στη Ρωσία. Το Σάββατο, οι δημοκρατίες του Ντονμπάς ανακοίνωσαν γενική επιστράτευση.

Σαράντα εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από ουκρανικά στρατεύματα αναφέρθηκαν στο LPR την περασμένη ημέρα. Τριάντα μία παραβιάσεις αναφέρθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου και 29 στις 17 Φεβρουαρίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...