39ος Μαραθώνιος Αθήνας: Με μεγάλη ανατροπή νικητής ο Χ. Πιτσιώλης – Πρώτη γυναίκα η Β. Κωνσταντινοπούλου

Ο Χαράλαμπος Πιτσιώλης, τερματίσζει στην πρώτη θέση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2022

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, είναι οι μεγάλοι νικητές του 39ου Μαραθωνίου, αφιερωμένου στη μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Πιτσώλης του «Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός», αθλητής του Γιώργου Ζώρζου, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο με χρόνο 2.23.42 μετά από μια συγκλονιστική ανατροπή στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Σε όλη τη διαδρομή, ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Κώστας Γκελαούζος διατηρούσε το προβάδισμα και οδηγούσε την κούρσα. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Αυθεντικού Ματαθωνίου από πέρυσι με 2.16.49.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κ. Γκελαούζος πέτυχε πριν μόλις 1.5 μήνα ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο του Βερολίνου, με 2.14.15, γεγονός που ενδέχεται να κούρασε τον κορυφαίο Έλληνα δρομέα στο αγώνισμα.

Η ανατροπή για τον Χ. Πιτσιώλη ήρθε στο τελευταίο χιλιόμετρο, όπου φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και κατάφερε να τον προσπεράσει και να μπει πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρά την προσπάθεια του Γκελαούζου να μείνει μαζί του.

Έτσι, ο 29χρονος κατάφερε να πάρει τη πρώτη του νίκη σε Μαραθώνιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ.

Ο Κώστας Γκελαούζος, τερμάτισε σε 2.24.44. Τρίτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο στο αγώνισμα του μαραθωνίου πετυχαίνοντας χρόνο, 2.25.37. Στην τέταρτη θέση ήρθε ο έμπειρος αθλητής και πρωταθλητής Ελλάδας στον ημιμαραθώνιο, Παναγιώτης Καραΐσκός, με χρόνο 2.26.28.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, με 2.46.00, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του πανελλήνιου πρωταθλήμτατος. Η επίδοση τη φέρνει στην 19η θέση, των αθλητριών στην ιστορία του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Παρότι η αθλήτρια βρισκόταν αρχικά αρκετά πίσω, στο τέλος του αγώνα κατάφερε να κάνει το ντεμαράζ και να κόψει πρώτη το νήμα.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είχε αυτή την εξαιρετική εμφάνιση αφού ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πριν από δυο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η 40χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου, που αντιμετώπισε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, γεγονός που την ανάγκασε να σταματήσει δύο φορές, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ουρανία Ρεμπούλη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...