401 ΓΣΝΑ και η αφαίμαξη συνεχίζεται…

401 ΓΣΝΑ
Φώτο Αρχείου / 401 ΓΣΝΑ / Πήγη: Eurokinissi

Το 401 ΓΣΝΑ είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο και καλύπτει σημαντικές ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των μελών των οικογενειών τους αλλά και αποστράτων.

Ήδη από το καλοκαίρι είχαν επισημανθεί τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το προσωπικό του Νοσοκομείου και οι υποδομές του και μάλιστα κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Σχεδόν έξι μήνες μετά, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει.

Ήδη από Δευτέρα 20/12/2021 το μειωμένο ήδη προσωπικό, μειώνεται επιπλέον κατά 26 άτομα, τα οποία διατίθενται στην επέκταση των γραμμών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ενώ μετά το κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, ανοίγει νέο εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα.

Αυτή η νέα πραγματικότητα, θέτει εκτός λειτουργίας τη Νευροχειρουργική Κλινική ενώ και η αντίστοιχη Ογκολογική, είναι ήδη εκτός λειτουργίας για επισκευές.

Από Δευτέρα 20/12/2021 και προκειμένου να μπορέσει το προσωπικό να λάβει την έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένη εορταστική άδειά του, οι υπάρχουσες δυο ΜΕΘ (ΜΕΘ Πολυτραυματιών και Στεφανιαία ΜΕΘ), συμπτύσσονται σε μια, με τη Στεφανιαία ΜΕΘ πλέον να διαθέτει 2 κλίνες για καρδιολογικά και 1 για καρδιοχειρουργικά.

Επιπλέον, εδώ και πάνω από 6 μήνες οι δυο Παθολογικές Κλινικές έχουν συμπτυχτεί σε μια, με σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παράλληλα, υπάρχει μια διαρκής επιβάρυνση των αδειών και της ανάπαυσης του προσωπικού, που δημιουργούν συνθήκες μειωμένης απόδοσής τους.

Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως το προσωπικό που υπηρετεί στο 401 ΓΣΝΑ, είναι διαρκώς μειούμενο για να καλυφθούν άλλες ανάγκες εκτός του 401 ΓΣΝΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη δημιουργία μιας πρωτοφανούς πίεσης, γιατί εργάζεται σε τρεις βάρδιες, αφού το νοσοκομείο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης, οδηγεί στον ταχύτατο μαρασμό του νοσοκομείου και στην απίστευτη καταπόνηση του προσωπικού του.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνεχής υποβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών και προς το εν ενεργεία όσο και στο εν αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και προς τα μέλη των οικογενειών τους.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
ΜΒΑ, Ms’c

Δείτε ακόμα...