49η επέτειος του Πολυτεχνείου: Ετοιμάζεται ο αγωνιστικός εορτασμός

17 Νοεμβρίου 1973 - Αντιμπεριαλιστική πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17/11/2019)
Φώτο Αρχείου / Αντιμπεριαλιστική πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17/11/2019)

Τον αγωνιστικό εορτασμό της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου ετοιμάζουν εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς σε όλη τη χώρα. Μετά από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, οργανώνεται η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στις οποίες θα συναντηθούν και πάλι, τιμώντας τον λαϊκό, φοιτητικό, εργατικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη και τα επίκαιρα μηνύματά του.

Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα είναι στις 5 μ.μ. στα εξής σημεία:

— Στην συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι κλαδικές Κομματικές Οργανώσεις

— Στα Χαυτεία: Οι εδαφικές Κομματικές Οργανώσεις.

Προετοιμάζουν τον τριήμερο εορτασμό οι Φοιτητικοί Σύλλογοι

Κάλεσμα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό απευθύνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Συγκεκριμένα, καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα των Συλλόγων τους στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού 15 – 16 – 17 Νοέμβρη και κυρίως στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4.30 μ.μ.

Κατάθεση στεφανιού από το ΠΑΜΕ

Στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου θα καταθέσει την Τετάρτη 16 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ. Τόπος συνάντησης είναι το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), στις 5 μ.μ. «Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρόγραμμα αγωνιστικού εορτασμού έχουν καταρτίσει φοιτητικοί Σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αίθριο του Πολυτεχνείου με τίτλο «Από τους οικοδόμους έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου στους μεγάλους εργατικούς αγώνες του σήμερα. Φοιτητές – Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!». Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου με τους «Timeless», «Λόγος Απειλή» και «Σε+Με Πατιρντί».

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 12 μ., και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και κινητοποίηση από κοινού με τα εργατικά ταξικά σωματεία της πόλης στις 6 μ.μ.

Μπροστά στον εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 13 Νοέμβρη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης από κοινού με εργατικά σωματεία της πόλης οργανώνουν σύσκεψη συντονισμού στις 6.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ για την προετοιμασία του τριήμερου.

Στην Πάτρα

Τα συνδικάτα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και όλους τους φορείς της πόλης καλεί σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (στην αίθουσα του ισογείου του κτιρίου του), με θέμα τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το ΕΚ Πάτρας καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ολγας), ενώ την ίδια μέρα στις 10 π.μ. θα καταθέσει στεφάνια στο χώρο του Παραρτήματος και στο κτίριο της πρώην Ασφάλειας Πατρών (με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του).

  • Στη Λάρισα, στις 17 Νοέμβρη, το Εργατικό Κέντρο και Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Δείτε ακόμα...