5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία από την G20

G20 τηλεδιάσκεψη
G20 τηλεδιάσκεψη / Πηγή: Eurokinissi

Ένεση «άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» στην παγκόσμια οικονομία αποφάσισαν τα κράτη-μέλη της G20, για την «αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνεπειών της πανδημίας» του νέου κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που οι μεγάλες δυνάμεις, παγκόσμια, ενεργοποιούνται για να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες τους, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία ή η Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τις χώρες της G20 να μειώσουν τους δασμούς τους, για να σταλεί μήνυμα εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία μπροστά στην πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι «κάλεσε τα κράτη μέλη της G20 να μειώσουν τους τελωνειακούς δασμούς, να άρουν τα τελωνειακά εμπόδια και να βελτιώσουν τις εμπορικές ροές».

Από την άλλη, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών προέτρεψε σήμερα, με ανοικτή επιστολή, την ομάδα της G20 να ενεργήσει σύντομα για να αποτρέψει ανεπανόρθωτες ζημίες στη βιομηχανία αερομεταφορών, που έχει κλονιστεί από την κρίση του κορονοϊού.

Η αγωνία των ιμπεριαλιστών είναι τα κέρδη τους

Γι αυτά βρίσκουν χρήματα. Για την Υγεία του λαού μόνο… «ατομική ευθύνη». Την ίδια στιγμή που «πέφτουν κορμιά» σ’ όλο τον πλανήτη αυτή σχεδιάζουν τη «μεγάλη ευκαιρία» όπως λένε σε κάθε κρίση. Το ξεθεμελίωμα των δημοσίων συστημάτων υγείας σε κάθε χώρα το πληρώνουν οι λαοί πολύ ακριβά. Τώρα αποφάσισαν οι «G20» να πληρώσουν οι λαοί και τη χασούρα των πολυεθνικών ομίλων.

Πληροφορίες από news 247

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...