Τουρκικός Τύπος: Κυριαρχούν οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας χχτες στην Άγκυρα και τα ελληνοτουρκικά κυριαρχούν στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά στον κορονοϊό, τα κρούσματα ήταν χτες 261.194 και οι θάνατοι 6.163.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, όπως αποτυπώνονται στον τουρκικό Τύπο είναι:

«Δεν είναι η Τουρκία  αυτή που αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά η Ελλάδα» είπε ο υπουργός Τσαβούσογλου και απευθηνόμενος στην Ελλάδα: «Παρατήστε αυτήν την αναιδή συμπεριφορά. Πιστεύοντας στις παροτρύνσεις κάποιων χωρών μην αναλαμβάνετε ρίσκα».  

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν είναι η Τουρκία  αυτή που αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά η Ελλάδα και το τελευταίο παράδειγμα είναι οι στρατιωτικές ασκήσεις που έκανε χθες η Ελλάδα στην περιοχή. Θέλω να κάνω την ακόλουθη σύσταση προς την Ελλάδα. Παρατήστε αυτήν την αναιδή συμπεριφορά. Πιστεύοντας στις παροτρύνσεις κάποιων χωρών μην αναλαμβάνετε ρίσκα. Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε χωρίς δισταγμό ό,τι είναι απαραίτητο. Προσπαθούμε να πούμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεγελαστεί από χώρες που την ενθαρρύνουν να βρεθεί μπροστά στον τουρκικό στόλο. Είμαστε δύο γείτονες. Ας έρθει να καθίσει μαζί μας, εμείς ξέρουμε τι είναι η δίκαιη μοιρασιά. Και προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και δεν προσβλέπουμε στα δικαιώματα κανενός. Όμως η Ελλάδα, από τη μία θα υπογράψει συμφωνία με την Ιταλία και δεν θα ζητήσει τέτοια δικαιώματα για τα νησιά της στο Ιόνιο Πέλαγος και θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει ένα νησί 580 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν και 2 χιλιόμετρα μακριά από εμάς και να ζητήσει αυτά που δε ζήτησε από την Ιταλία. Αυτό δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο.

Συνεχίζοντας είπε: «Αν σέβεστε τόσο πολύ το διεθνές δίκαιο, γιατί δεν επιτρέπετε στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να χρησιμοποιούν το όνομα “Τούρκος” παρά τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που εκδόθηκαν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις».

Οι δηλώσεις του όσον αφορά στην Ελλάδα έκλεισαν ως εξής: «Η Τουρκία δρα μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Δεν θα επιτρέψει όμως το διεθνές δίκαιο να προσδιοριστεί από την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι πάντα υπέρ του διαλόγου, όχι όμως με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα».

Τίτλοι που αφορούν στην Ελλάδα:

Πρακτορείο Αναντολού

  Το όλο ζήτημα είναι η προσπάθεια  να αποτρέψουν την Τουρκία να φτάσει στην πηγή ενέργειας.
–  Σύμφωνα με ειδικούς, χώρες που ενθαρρύνουν την Ελλάδα δεν θα υποστηρίξουν την Αθήνα σε πιθανή σύγκρουση.
–  Η αντίδραση του πρωθυπουργού της ΤΔΒΚ Τατάρ στην κοινή άσκηση της ελληνικής πλευράς της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση


Πρόεδρος Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει αυτό που δικαιούται.

CNN Türk

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας Αμπντουλάχ Αγάρ: «Ο συνομιλητής της Τουρκίας δεν είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ελλάδα».

Σαμπάχ

– Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στις χώρες που ενοχλούνται από τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας στη  Μεσόγειο,στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα είπε: «Οι συνομιλητές μας να αποφύγουν τις κινήσεις που θα τους καταστρέψουν. Η Τουρκία δεν είναι  χώρα που μπορεί να τεθεί υπό δοκιμή. Κάνουμε αυτό που λέμε και αν χρειαστεί πληρώνουμε το αντίτιμο».
– Σε αδιέξοδο βρίσκεται το δίδυμο Έλληνες-Ελληνοκύπριοι!Οι χώρες που τους ενθαρρύνουν δεν θα τους υποστηρίξουν.

Γενί Σαφάκ

-Αντίδραση στην Ελλάδα από τον Πρόεδρο Ερντογάν :Κάνουμε αυτό που λέμε και αν χρειαστεί πληρώνουμε το αντίτιμο.

-Η Ελλάδα ετοιμάζει τα νησιά για πόλεμο: Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να παραμείνει αδιάφορη σε αυτήν την απειλή.

Τζουμχουριγέτ


Τέσσερις χώρες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο!
Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Νότια Κύπρος θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 26-28 Αυγούστου.

Δείτε ακόμα...