Κορονοϊός: Μέτρα στην Αττική από αύριο Τετάρτη

Πηγή: Eurokinissi

Μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση που θα ισχύουν από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 του μήνα.

Τα μέτρα είναι:

– Συναυλίες θα γίνονται με όριο πληρότητας 50%, αποκλειστικά με καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

– Αναστέλλεται η λειτουργία κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική για 14 ημέρες.

– Τίθεται όριο πληρότητας 60% στους θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους και θέατρα υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά διάρκεια της παράστασης.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημοσίους και ιδιωτικούς), όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (π.χ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες-διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές οι οποίες θα λειτουργούν στο 50%, με τρία μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

– Όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων.

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης η ΠΕ Τρικάλων


Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τέθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη στις 6 π.μ. ως την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη στις 6 π.μ.

 Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος), οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...