Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Στο alt.gr έφτασε μήνυμα από στρατιώτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), για την Εργατική Πρωτομαγιά:

1η Μάη του 1886 , οι εργάτες ξεσηκώνονται κ πολλοί από αυτούς χάνουν τη ζωή τους για το οχτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στην Ελλάδα του ’36, μέρα Μαγιού οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη απεργούν και συγκρούονται με τις δυνάμεις του Μεταξά. Η απεργία βάφτηκε με αίμα 12 εργατών. Πρωτομαγιά του 1944, ποτίστηκε με το ηρωικό αίμα των 200 η Καισαριανή.

Σήμερα και μετά από όλα αυτά, η ανθρωπότητα αναγκάζεται να διεκδικεί ακριβώς τα ίδια πράγματα 135 χρόνια μετά το Σικάγο. Δείχνοντας ακόμα μια φορά πόσο οπισθοδρομικό, παλιό και σάπιο είναι αυτό το σύστημα που ζούμε. Και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα,πατώντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ που πρόδωσε το αίμα της εργατικής τάξης, ονομάζει κανονικότητα και προοδευτικό την δεκάωρη εργασία κ τα 200€ μισθό.

Από τη θέση που βρισκόμαστε ως φαντάροι που κάνουμε τη θητεία μας , πρέπει να αναλογιστούμε πως μετά από αυτή,θα είμαστε κ εμείς εργαζόμενοι. Έτσι λοιπόν θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που θα δώσουν το παρόν στην απεργία της Πρωτομαγιάς, με όλα τα μέτρα προστασίας που όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, η εργατική τάξη με τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία ξέρει να προστατεύεται.

Κάνουμε κουβέντες και ενημερώνουμε τους συφάνταρούς μας για τις εργασιακές συνθήκες του σήμερα και τις ιστορικές μάχες του χθες που έχει δώσει η εργατική τάξη. Προετοιμάζουμε τους αυριανούς εργαζόμενος εκτός από καλοί πολίτες να είναι και περήφανοι εργάτες έτοιμοι να συγκρουστούν για μια καλύτερη ζωή και μια νέα κοινωνία.

Η ψυχή και η καρδιά των φαντάρων τη μέρα της απεργίας,θα είναι στο Σύνταγμα γνωρίζοντας πως θα τιμήσουμε το αίμα όλων των εργατών του κόσμου που θυσιάστηκαν για εμάς σήμερα.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...