Α. Αντόνοφ: Η αμερικανική πολιτική για διασφάλιση στρατηγικής ήττας της Ρωσίας ωθεί τον κόσμο στην καταστροφή

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ
Φώτο Αρχείου / Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης να διασφαλίσει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας οδηγεί τον κόσμο σε μια καταστροφή.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί επικίνδυνη και απερίσκεπτη ρητορική για χρήση πυρηνικών όλων, ο διπλωμάτης είπε ότι κανείς στην πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία της χώρας «δεν έχει μιλήσει ποτέ με τέτοιο τρόπο».

«Το μόνο πράγμα που κάνουμε είναι να προειδοποιούμε συνεχώς την Ουάσιγκτον ότι η πολιτική της να διασφαλίσει στρατηγική ήττα για τη χώρα μας στο πεδίο της μάχης οδηγεί τον κόσμο σε ένα καταστροφικό σενάριο», ανέφερε ο Αντόνοφ όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της πρεσβείας.

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί επικίνδυνη και απερίσκεπτη ρητορική για χρήση πυρηνικών όλων, ο διπλωμάτης αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε: «Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στο δικό μας έδαφος».

«Ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ αναγκάζοντάς τους να χρηματοδοτήσουν την αναγέννηση του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ δεν διέθεσε τέτοια ποσά ούτε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», τόνισε ο Αντόνοφ.

Κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον αρνείται να ακούσει τα μηνύματα της Μόσχας.

«Θα ήθελα να κάνω στο αμερικανικό κοινό μια ερώτηση: τι άλλο πρέπει να πει ή να κάνει η Ρωσία για να κάνει τους θερμοκέφαλους της κυβέρνησης να συνέλθουν και να αποτρέψουν τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα που ο Λευκός Οίκος δημοσίως θέλει να αποτρέψει;».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...