Α. Αντόνοφ: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ σχολιάζοντας τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας, δήλωσε ότι δεν έχουν κανένα νόημα και δεν θα εμποδίσουν τη Μόσχα να ακολουθήσει την ανεξάρτητη πολιτική της.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, ο κόσμος γνώρισε έναν ακόμη γύρο αλόγιστων οικονομικών και προσωπικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των πολιτών της. Θέλουν για άλλη μια φορά να “υποφέρουμε”. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι τέτοια μέτρα θα κάνουν τη χώρα μας να εγκαταλείψει την ανεξάρτητη πορεία της προς έναν πολυπολικό κόσμο που βασίζεται στην αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας, του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών;», είπε ο Αντόνοφ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον αδυνατεί να κατανοήσει ότι «οι νέες προμήθειες όπλων, όπως όλες οι προηγούμενες, απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση, οδηγώντας σε συνεχή αιματοχυσία και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην επίτευξη της ειρήνης».

Σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός «συνεχίζει να σημειώνει ισχυρή πρόοδο στην ολοκλήρωση της αποστολής που του έχουν τεθεί για να υπερασπιστεί την Πατρίδα» και «υποστηρίζεται από ολόκληρη τη χώρα».

«Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της δεν πετυχαίνουν τις προσπάθειές τους να “πνίξουν” τη Ρωσία με κυρώσεις. Μάθαμε να ζούμε υπό οικονομική και πολιτική πίεση. Η ρωσική οικονομία αναπροσαρμόζεται και οι δυνατότητές μας στην υποκατάσταση των εισαγωγών αυξάνονται. Η γεωργία της Ρωσίας δείχνει εντυπωσιακά και αξιοζήλευτα για πολλές χώρες αποτελέσματα. Ακόμα και ιδρύματα του Bretton Woods προβλέπουν ανάπτυξη για τη χώρα μας ήδη φέτος», τόνισε ο Πρέσβης.

Στις περισσότερες από τις χώρες που έχουν υποκινήσει τους περιορισμούς «η κρίση μαίνεται, αντιμετωπίζουν αυξανόμενη έλλειψη αγαθών και καλπάζοντα πληθωρισμό», σημείωσε ο Αντόνοφ.

«Η προηγούμενη εμπειρία με τις κυρώσεις έχει δείξει ότι αυτές βλάπτουν πρωτίστως την παγκόσμια αγορά και επιδεινώνουν την κατάσταση για τους απλούς πολίτες στις χώρες που επιβάλλουν ή υποστηρίζουν απερίσκεπτες κυρώσεις», είπε ο Πρέσβης.

Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε «εντελώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι «απομονωμένη».

«Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα ακόμη πιο ενεργά από πριν. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα δίνουμε έμφαση στα κράτη που είναι έτοιμα να εργαστούν σε αμοιβαία επωφελή και ισότιμη βάση, παρά σε πρώην εταίρους που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη μας. Ρίξτε μια ματιά στο διαδικτυακό τόπο της Πρεσβείας μας, δείτε τις φωτογραφίες. Θα βρείτε δεκάδες φίλους μας από τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, που ήρθαν στη ρωσική διπλωματική αποστολή στις 23 Φεβρουαρίου για να συμμετάσχουν στον εορτασμό Υπερασπιστής της Ημέρας της Πατρίδας», τόνισε ο Πρέσβης.

“Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον σκόπιμα καταστρέφει τον διμερή διάλογο και τις διεθνείς σχέσεις. Και κανείς, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν φαίνεται διατεθειμένος να ψάξει για διέξοδο από αυτή την κατάσταση”, κατέληξε ο Πρέσβης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...