Α. Αντόνοφ: Το Κίεβο ετοιμάζει βρώμικη βόμβα ή χτύπημα σε πυρηνικούς σταθμούς

Antoly Antonov, TASS
Antoly Antonov, TASS

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον επίσημο λογαριασμό στο Telegram της πρεσβείας, γράφει ότι η κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκεται στη διαδικασία ενορχήστρωσης μιας πρόκλησης που περιλαμβάνει μια βρώμικη βόμβα ή ένα περιστατικό σε πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε την απειλή μιας καταστροφής από τη ραδιενέργεια. Το Κίεβο σχεδιάζει να διαπράξει πρόκληση με την χρήση μιας “βρώμικης βόμβας”. Η έκρηξη τέτοιου ραδιολογικού εκρηκτικού μηχανισμού θα έχει μέγεθος συγκρίσιμο με έκρηξη πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης. Το κύμα έκρηξης θα διασκορπίσει ραδιενεργές ουσίες σε έκταση έως και αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Οι μολυσμένες περιοχές θα μετατραπούν σε ζώνη αποκλεισμού για 30 -50 χρόνια», ανέφερε ο πρέσβης στο άρθρο του.

Όπως γράφει, το έργο της δημιουργίας μιας βρώμικης βόμβας ανατέθηκε σε δύο ουκρανικές οργανώσεις.

«Το έργο τους βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Το Κίεβο έχει την απαραίτητη κατασκευαστική βάση, επιστημονική και τεχνική ικανότητα καθώς και αποθέματα ουρανίου-235 και πλουτωνίου-239, τα οποία είναι τα κύρια συστατικά ενός πυρηνικού φορτίου», αναφέρει το άρθρο.

«Ένα ακόμη πιο επικίνδυνο σενάριο, που εξετάζει το Κίεβο, είναι μια πρόκληση σε πυρηνικούς σταθμούς που βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχεται από την Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα παρόμοιο με τις καταστροφές του Τσερνομπίλ και της Φουκουσίμα από τις οποίες ο κόσμος δεν έχει ακόμη ανακάμψει», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Ο Ρώσος πρέσβης συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την επικείμενη απειλή.

«Ωστόσο η Ουάσιγκτον αποφεύγει τις προειδοποιήσεις μας, αποκαλώντας τις “ψευδείς” και “αβάσιμες”. Χρησιμοποιεί τη φράση “κοίτα ποιος μιλάει”, σαν να μην γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα. Είναι ξεκάθαρος ο στόχος των ουκρανικών αρχών να προκαλέσουν, ώστε το Κίεβο να προσποιηθεί ότι είναι θύμα και να σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ κατευθείαν στη σύγκρουση. Να βάλει τις πυρηνικές δυνάμεις να συγκρουστούν μεταξύ τους», έγραψε ο Αντόνοφ.

Εν τω μεταξύ, «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προσποιούνται ότι δεν βλέπουν αυτές τις επικίνδυνες τάσεις».

«Δικαιολογώντας το καθεστώς του Κιέβου, η ίδια η Ουάσιγκτον γίνεται χορηγός και συνεργός της πυρηνικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι εκκλήσεις της Μόσχας προς την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον πέφτουν στο κενό.

«Όλο και πιο συχνά ακούμε απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η πρόσφατη δήλωση των διοικητών της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Στρατού των ΗΠΑ σχετικά με την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν αμέσως σε μάχες στο ουκρανικό έδαφος. Αυτού του είδους οι δηλώσεις δεν πρέπει πλέον να μας εκπλήσσουν, καθώς η φιλοδοξία να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας επιβεβαιώνεται από την πρόσφατα επικαιροποιημένη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ», συνέχισε ο Αντόνοφ.

«Δεν ξεκινάμε τον πόλεμο. Βάζουμε ένα τέλος σε αυτόν. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά είναι διατεθειμένες να πάνε οι ΗΠΑ. Θα μπορέσουν να σταματήσουν σε μια επικίνδυνη γραμμή;» ρώτησε ρητορικά.

Επανέλαβε ότι «για περισσότερα από οκτώ χρόνια το καθεστώς του Κιέβου σφαγιάζει με συνέπεια τον λαό του Ντονμπάς».

«Ο νεοναζισμός, η ρωσοφοβία, οι μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν γίνει η ραχοκοκαλιά της πολιτικής των ουκρανικών αρχών. Όσοι σκέφτονται και μιλούν ρωσικά στιγματίζονται ως “μη άνθρωποι” και καλούνται να “φύγουν”. Όσοι διαφωνούν με την πολιτική του Κιέβου. Γενοκτονία διεξάγεται εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού σε όλες τις τρομερές μορφές της. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις φρικαλεότητες στο Σώμα των Συνδικάτων στην Οδησσό, όταν οι Ναζί έκαψαν ζωντανούς αθώους ανθρώπους. Κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας: Θα αφήνατε τις αδερφές και τα αδέρφια σας αβοήθητους σε αυτούς που πιστεύουν στο ναζισμό; Θα μπορούσατε να κοιμηθείτε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι η ζωή των αγαπημένων σας είναι στα χέρια τους;»

Όπως γράφει, «η ρωσική ηγεσία πήρε τη μόνη σωστή απόφαση, να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στις 24 Φεβρουαρίου με σκοπό την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας και την απελευθέρωση του λαού από την καταστολή του καθεστώτος του Κιέβου».

«Η Δύση το ερμήνευσε με λανθασμένο τρόπο. Έθεσε ως στόχο τη διατήρηση της ηγεμονίας της με οποιοδήποτε κόστος. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε μεγάλο αντιρωσικό προγεφύρωμα. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψαν την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν τη Ρωσία “μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό”», έγραψε ο Αντόνοφ.

Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει στρατιωτική βοήθεια 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, συνέχισε ο πρέσβης.

«Η υποστήριξη των ρεβανσιστικών συναισθημάτων του καθεστώτος Ζελένσκι τέθηκε στην κορυφή της πολιτικής των ΗΠΑ: πλημμυρίζοντας την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό, παροχή πληροφοριών, ανάπτυξη μαχητών και συμβούλων, καθοδήγηση απευθείας για το πώς και πού να χτυπήσει», πρόσθεσε. «Η δυτική υποκρισία κορυφώθηκε με το κλείσιμο του ματιού στις δηλώσεις του Ζελένσκι για την πρόθεση να αποκατασταθεί η θέση της χώρας ως πυρηνικής δύναμης. Ο κόσμος ανατρίχιασε, αλλά η Δύση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να κάνει αυτές τις δηλώσεις να «πνιγούν» στη ροή της αντιρωσικής προπαγάνδας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...