Α. Γκρούσκο: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Grushko TASS
Grushko υπουργός αναπληρωτής εξωτερικών Ρωσίας TASS

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και γνωρίζει τις προτάσεις ορισμένων Ρεπουμπλικανών να περικόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε περίπτωση νίκης τους, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Telegram του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τη Δευτέρα.

“Φυσικά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι τάσσονται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επειδή ελτιμούν ότι αυτό που κάνουν σήμερα οι Δημοκρατικοί είναι παράλογο”, είπε ο Alexander Grushko.

Εάν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εντείνουν την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους. «Θυμόμαστε ότι ένα από τα βασικά συνθήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν ανήλθε στην εξουσία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνοι τους την άμυνά τους. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειές του, οι ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν ενισχυμένες δεσμεύσεις να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους στο 2%. Και γίνονται συζητήσεις ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει τώρα να φτάσουν τουλάχιστον το 3%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πολιτική που ακολουθούν από το 1949», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...