Α. Κτενά: Να πάμε πιο ψηλά το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη

Αφροδίτη Κτενά, ΚΚΕ

Να θυμηθούμε τι περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τι πετύχαμε. Να θυμηθούμε ποιοι και με πόσους συνδυασμούς κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι στάθηκαν απέναντι. Με οργή, με καρδιά, με μυαλό ΚΚΕ δυνατό, να πάμε ακόμα πιο ψηλά στις εκλογές της 25ης Ιούνη, τόνισε η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Extra».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, η Α. Κτενά σημείωσε ότι επιβραβεύτηκε η πολιτική μας όλα αυτά τα χρόνια, η στάση μας και η αντιπολίτευση που ασκήσαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ και ανεβήκαμε και σε ποσοστά και σε ψήφους μέσα σε έναν ιδιαίτερα αρνητικό συσχετισμό.

Για τις εκλογές της 25ης Ιούνη, η Α. Κτενά τόνισε ότι πρόκειται για νέες εκλογές, ξεκινάμε όντως από το μηδέν. Συνέχισε σημειώνοντας ότι για το ΚΚΕ, που κατέγραψε σημαντική αύξηση σε ψήφους, ποσοστά και έδρες, είναι μια σημαντική παρακαταθήκη και στοχεύει σε μεγαλύτερη αύξηση στις εκλογές που επίκεινται.

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η ΝΔ πάρα πολύ δυνατή, η Α. Κτενά υπογράμμισε ότι υπάρχουν ένοχοι για τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας, ζήτημα που έχει να κάνει με το ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και η ΝΔ και τα κόμματα πριν από την ΝΔ, αλλά και η αντιπολίτευση που ασκήθηκε από τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, ήταν ουσιαστικά στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης. Είδαμε, πρόσθεσε, μια άτυπη συγκυβέρνηση που οδήγησε τελικά τον κόσμο σε αυτή τη συντηρητική στροφή, το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, γιατί σε αυτές τις εκλογές της 25ης Ιούνη δεν πρέπει να επιβραβευτούν αυτοί που οδήγησαν, προκάλεσαν αυτή τη συντηρητική στροφή.

Συνεχίζοντας, η Α. Κτενά επισήμανε ότι μπροστά μας έχουμε δύσκολες ημέρες με το Ταμείο Ανάκαμψης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τους πλειστηριασμούς και ένα σωρό μέτρα που θα έρθουν προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα, που σημαίνει ότι έχουμε απέναντί μας μια λαίλαπα, έναν καταιγισμό μέτρων. Απέναντι σε αυτά, ανέφερε η Α. Κτενά, το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο και καλεί τον κόσμο να το στηρίξει, να το δυναμώσει για να έχει πιο δυνατή φωνή μέσα και έξω από τη Βουλή για να τα αντιπαλέψουμε. Αυτά τα μέτρα, πρόσθεσε, δεν αντιπαλεύονται με επιλεκτική στήριξη όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα μέσα στη Βουλή. 

Αυτό που ζητά το ΚΚΕ ξεκάθαρα είναι να πάμε ακόμα πιο ψηλά και σε ψήφους και σε ποσοστά έτσι ώστε και με το ληστρικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να συγκρατηθούν και να ενισχυθούν οι έδρες του, κατέληξε η Α. Κτενά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...