Α. Στεφανής στον ΣΚΑΙ: “Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο”

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο ΣΚΑΙ
Πηγή: SKAI

Τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται «σκληρά και αποφασιστικά», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου.

Ενώ θέλοντας να καθησυχάσει σημείωσε ότι δεν συμφέρει πρωτίστως την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, τη Συρία αλλά και στον τομέα της ενέργειας και συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την ΕΕ. “Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών”, επεσήμανε.

Ο υφυπουργός σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις όπως και τη σημερινή με την αξιοποίηση της Αγιάς Σοφιάς από την Τουρκία για την Άλωση της Πόλης, επανέλαβε το αφήγημα της πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση από τον Τούρκο πρόεδρο. Ο εφησυχασμός που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος με βάση τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ’ τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάσταση από τη Λιβύη μέχρι τη Συρία, στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η Τουρκία.

Ο κ. Στεφανής, τοποθετήθηκε για την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα χωρίς να σχολιάσει τι γίνεται με όλους όσοι βρίσκονται σε δομές, στα νησιά, εγκλωβισμένοι απ’ την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας. Σημείωσε ότι καθημερινά γίνονται προσπάθειες για εισροές τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προχθές οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο σε 217 άτομα στα χερσαία σύνορα, 55 στο βόρειο Αιγαίο και 134 στο νότιο Αιγαίο.

Ειδικά για τον Έβρο, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε την ενίσχυση των δυνάμεων φύλαξης και την πορεία της κατασκευής του φράχτη. Για το Tweet του γαμπρού Ερντογάν με βίντεο που φέρεται να είναι από πτήση drone στον Έβρο, ο κ. Στεφανής το διέψευσε λέγοντας: «Δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...