Αδειανό πουκάμισο οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην τροπολογία της κυβέρνησης που περιλαμβάνει άρθρα με τις δήθεν θετικές αλλαγές για τους δανειολήπτες που δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοπανιστός αέρας αλλά και για την ΛΑΡΚΟ, εξέφρασε στη δευτερολογία της η Διαμάντω Μανωλάκου βουλευτής του ΚΚΕ αναφέροντας στην Ολομέλεια της Βουλής, πως θα την καταψηφίσει. Την τροπολογία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ακίνητα του Δημοσίου εγκρίθηκε επί της αρχής, με τις ψήφους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε. Η τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους των ΝΔ – Ελληνική Λύση. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» και το ΚΚΕ κατά. 

Ξεκινώντας την ομιλία της, κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζόμενων στον Τουρισμό που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας πως «τελικά η κυβέρνηση το μόνο που προστατεύει είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων».

Όπως τόνισε η Δ. Μανωλάκου, οι δήθεν «θετικές» αλλαγές της κυβέρνησης για τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, είναι αδειανό πουκάμισο, αφού δεν αλλάζουν τον μηχανισμό ξεζουμίσματος των δανειοληπτών και εξακολουθούν να διευκολύνουν τις τράπεζες και τα funds για να εισπράττουν τα χρήματα και να προχωρούν σε ρύθμιση των δανείων, χωρίς νομικά κωλύματα.  Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής κατοικίας και της περιουσίας των αυτοαπασχολουμένων, μπορεί να δώσει πραγματική ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα επισήμανε.

Επίσης, αναφέρθηκε στα άρθρα για τη ΛΑΡΚΟ τονίζοντας ότι αντί επαναλειτουργίας της τόσο σημαντικής – για την ελληνική οικονομία – επιχείρησης, η κυβέρνηση την ιδιωτικοποιεί κι εξακολουθεί να κρατά σε ομηρία εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες. Ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από την πώλησή της και τσάκισε τους μισθούς των εργαζομένων, τελικά «γκρέμισε» την επιχείρηση την ώρα που οι τιμές νικελίου έχουν φθάσει στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να προσφέρει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ, στην ελληνική οικονομία, επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε ακόμα τους προεκλογικούς ελιγμούς που κάνει η κυβέρνηση με το άρθρο 2, κάτω από την πίεση των εργαζομένων και το πολιτικό κόστος, δίνοντας παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων μέχρι τις 15 Ιουλίου, ρωτώντας την κυβέρνηση, τί θα κάνει μετά και αν τολμά να πει στους εργαζόμενους τα σχέδιά της για απολύσεις. 

Οι ρυθμίσεις, επίσης, δεν προβλέπουν τίποτα για τους εργαζόμενους που έκλεισαν 40 χρόνια δουλειάς και δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους ενώ δεν λύνουν ούτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με την ιδιωτική ασφάλιση που τόσα χρόνια χρυσοπλήρωναν και τώρα που είναι να δώσουν, εξαφανίζονται. Είναι ντροπή, που δεν λαμβάνετε μία πολιτική απόφαση για να λύσετε το πρόβλημα με τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια, τόνισε. 

Καταλήγοντας, η Δ. Μανωλάκου, τόνισε πως το ΚΚΕ θα στέκεται αλληλέγγυο και δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο τους. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...