ΑΔΜΗΕ: Έκτακτη σύσκεψη αύριο για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

Κτίριο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
Φώτο Αρχείου / Κτίριο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Αύριο, Δευτέρα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ , υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δοκιμάζεται στον καύσωνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται «για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων». Τονίζει δε ότι «οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών». Ωστόσο, κάθε προσπάθεια κεντρικού σχεδιασμού υπονομεύεται από την απελευθερωμένη αγορά.

Δίνοντας ένα στίγμα για τα μέτρα που εξετάζονται, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες, όταν αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο του καύσωνα».

Έτσι, συστήνει στα λαϊκά νοικοκυριά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...