Αεροδρόμιο Σαντορίνης: Επιστολή ΕΑΚΠ στον Υπουργό

Σαντορίνη Πυροσβέστες
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστική Υπηρεσία Σαντορίνης / Πηγή: Eurokinissi

Παρέμβαση έκανε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το στεγαστικό πρόβλημα των πυροσβεστών της Σαντορίνης.

Η Επιστολή ολόκληρη:

Θέμα: «Άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των πυροσβεστών που υποχρεώθηκαν αιφνίδια να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης »

Κύριε Υπουργέ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα 18 Μαρτίου μετά τις μεσημβρινές ώρες, πυροσβέστες που υπηρετούν στην Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης, κατόπιν αιφνίδιας προφορικής εντολής της διοίκησής τους, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας τους όπου διέμεναν μέσα σε 20΄ λεπτά χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ο τρόπος και ο τόπος στέγασης τους! 

Πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη γιατί τις προηγούμενες ημέρες οι πυροσβέστες κατέθεσαν αναφορές προς την Διοίκησή τους με αφορμή τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση αλλά και των σχετικών διαταγών που εκδόθηκαν από το Α.Π.Σ. για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, αλλά και με το δεδομένο ότι επί 2,5 χρόνια διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους και περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους που διαμένουν.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή ζήτησαν από την Διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και με βάση τις κυβερνητικές εντολές, να λυθεί το πρόβλημα για την διασφάλιση της υγείας τους αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Η υποχρέωση της υπηρεσίας είναι να βρει άμεσα λύση με την μετεγκατάσταση των  συναδέλφων σε αξιοπρεπείς χώρους και όχι η άρον άρον εκδίωξή τους, στην κυριολεξία, από τους χώρους της Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης.

Κύριε Υπουργέ

Εκτιμώντας ότι οι παραπάνω ενέργειες της υπηρεσίας εκφράζουν εκδικητικότητα και αντισυναδελφικότητα απέναντι σε πυροσβέστες που ξεσπιτώθηκαν από διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από τις οικογένειές τους, για να υπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα, σε ένα κοσμοπολίτικο νησί χωρίς καμιά μέριμνα από την υπηρεσία για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαμονής και σίτισης, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε:

  • Άμεσα και για σήμερα να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των συναδέλφων σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακά καταλύματα κ.λ.π.
  • Προοπτικά να δοθεί ουσιαστική στεγαστική λύση που να  πληροί όλους τους όρους μιας αξιοπρεπούς διαμονής από κάθε άποψη και για όλους τους πυροσβέστες που έχουν μετατεθεί και υπηρετούν στο νησί και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Υπενθυμίζουμε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό και ο Θανάσης Παφίλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, για το θέμα.

Δείτε ακόμα...