Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020
Φώτο Αρχείου, Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για τη ρίψη ρουκέτας χθες Σάββατο το βράδυ από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του «Σε απάντηση για τον  πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα προς το Ισραήλ νωρίτερα απόψε, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων: 2 τόπων κατασκευής πυρομαχικών πυραύλων, υπόγειες υποδομές, στρατιωτική ένωση».

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι μια ρουκέτα είχε ριφθεί από τη Γάζα, λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, κοντά στα σύνορα με το παλαιστινιακό έδαφος.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν για θύματα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε στο ύπαιθρο.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός είχε πλήξει θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ. Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για τη ρίψη των ρουκετών αυτών, όπως συνέβη και με αυτήν που ερρίφθη χθες το βράδυ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...