Αφγανιστάν: 100 με 200 βυτιοφόρα γεμάτα με καύσιμα καταστράφηκαν το Σάββατο

Έκρηξη βυτιοφόρου στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 100 με 200 βυτιοφόρα γεμάτα με καύσιμα καταστράφηκαν το Σάββατο 13/2 σε πυρκαγιά που ξέσπασε στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν, σε έναν από τους μεγαλύτερους τελωνειακούς σταθμούς της επαρχίας Χεράτ, προκαλώντας απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι.

“Ενημερωθήκαμε ότι 100 με 200 βυτιοφόρα καταστράφηκαν. Χρειάζεται χρόνος για να καταγραφεί το εύρος των ζημιών”, δήλωσε ο Τζαϊλάνι Φαρχάντ εκπρόσωπος του κυβερνήτης της επαρχίας Χεράτ.

Περίπου 20 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο μεθοριακό φυλάκιο Ισλάμ Καλά, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Οικονομικών, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα βυτιοφόρο και εξαπλώθηκε γρήγορα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η έκρηξη προκάλεσε “μεγάλες οικονομικές απώλειες” σε καύσιμα, βυτιοφόρα και στις υποδομές του τελωνείου, πρόσθεσε το υπουργείο, ενώ επεσήμανε ότι αποστολή από την Καμπούλ έχει σταλεί στο σημείο για να ερευνήσει το περιστατικό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...