Αφγανιστάν: 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε τέμενος

Φωτό αρχείου

Έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από ένα τέμενος στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου ιερωμένου που πρόσκειται στους Ταλιμπάν σε αυτό που σύμφωνα με τις αρχές ήταν μια επίθεση.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αμπντούλ Νάφι Τακόρ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ, ο Μαχμούντ Ρασόλι, δήλωσε πως ο ιερωμένος Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι ήταν μεταξύ των νεκρών μαζί με κάποιους από τους σωματοφύλακές του και αμάχους, καθώς βρίσκονταν καθ’οδόν προς το τέμενος για τις προσευχές της Παρασκευής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε μέσω Twitter «θερμά συλλυπητήρια» για τον θάνατο του Ανσάρι και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν.

Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είχε μιλήσει πολύ θετικά για τους Ταλιμπάν σε μια μεγάλη συγκέντρωση στα τέλη Ιουνίου και είχε καταδικάσει όσους ήταν εναντίον τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...