Αφγανιστάν: Η Γερμανία θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια, σύμφωνα με το καθεστώς των Ταλιμπάν

Γερμανικός Στρατός -Bundeswehr - Γερμανικά - Νατοϊκά στρατεύματα στο MAZAR-E-SHARIF, Αφγανιστάν
Φώτο Αρχείου / Γερμανικά – Νατοϊκά στρατεύματα στο MAZAR-E-SHARIF, Αφγανιστάν / Πηγή: Petty Officer First Class Ryan Tabios, ISAF HQ Public Affairs

Αντιπροσωπεία της Γερμανίας υποσχέθηκε ότι η χώρα θα συνεχίσει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Ο ειδικός επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο Γιάσπερ Βικ, και ο διορισμένος πρεσβευτής της χώρας στην Καμπούλ, ο Μάρκους Πότσελ, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών των ισλαμιστών, τον Αμίρ Χαν Μουτακί, στη Ντόχα του Κατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ισλαμικού Εμιράτου», όπως αποκαλούν το καθεστώς τους οι ισλαμιστές, η γερμανική αντιπροσωπεία αναγνώρισε πως η κυβέρνηση των Ταλιμπάν είναι μια «πραγματικότητα» και πρόσθεσε πως το Βερολίνοθα συνεχίσει να έχει σχέσεις με το Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν τους γερμανούς αξιωματούχους πως δεσμεύονται να εγγυηθούν την ασφάλεια ξένων διπλωματών και των οργανώσεων αρωγής.

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισλαμιστών, η γερμανική αντιπροσωπεία συμφώνησε να υπάρχουν τακτικές επαφές.

Η συνάντηση των Ταλιμπάν με αντιπροσωπεία της Γερμανίας καταγράφηκε την επομένη των συνομιλιών τους με απεσταλμένους των ΗΠΑ και την παραμονή της συνάντησής τους με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ισλαμιστές ζητούν να συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια και «καλύτερες» διπλωματικές σχέσεις από τους συνομιλητές τους.

…Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των κρατών για διεύρυνση της γεωπολιτικής επιρροής τους έναντι άλλων ανταγωνιστών, είναι πάνω από όλα, και η ‘ανθρωπιστική βοήθεια’ – ψίχουλα σε αυτούς που τσακίζουν, μέρος αυτής της στρατηγικής…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...