Αφγανιστάν: Μήνυμα προς τις ΗΠΑ από Ταλιμπάν για να μην παρεμβαίνουν

«SPARTAN SWORD» Συνοδία κι εκπαίδευση μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας (F-16) και ενός Στρατηγικού Βομβαρδιστικού αεροσκάφους Β-52 των ΗΠΑ, 16/6/21
Φώτο Αρχείου / «SPARTAN SWORD» Συνοδία κι εκπαίδευση μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας (F-16) και ενός Στρατηγικού Βομβαρδιστικού αεροσκάφους Β-52 των ΗΠΑ, 16/6/21 / Πηγή: EUROKINISSI

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ για “μη παρέμβαση στο Αφγανιστάν” εξέδωσαν την Κυριακή (08/08) οι Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν εντείνει τη δράση τους στη χώρα. Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ την Κυριακή (08/08), προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον για οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Al Jazeera, ένας εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν υποστήριξε πως δεν έχει επιτευχθεί εκεχειρία στο Αφγανιστάν και συμπλήρωσε: «Προειδοποιούμε για την αμερικανική παρέμβαση στο Αφγανιστάν».

Ακόμα, ο ίδιος κατηγόρησε την αφγανική κυβέρνηση για κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα, αρχίζοντας επιχειρήσεις σε αρκετές επαρχίες. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, Φαουάντ Αμάν, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter έγραψε ότι, το Σάββατο (07/08), αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress έπληξαν τις δυνάμεις των Ταλιμπάν στην πόλη Σιμπιργκάν, στην επαρχία Τζαουζτζάν, προκαλώντας θύματα και σημαντικές ζημιές.

Με πληροφορίες από sputniknews, al jazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...