Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούνται για εκτελέσεις αμάχων

Φωτό αρχείου: Ένοπλοι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Δυνάμεις των Ταλιμπάν κατηγορούνται για απαγωγές και εκτελέσεις αμάχων καθώς μαίνονται οι μάχες με αντικαθεστωτικούς στην στρατηγικής σημασίας κοιλάδα Παντσίρ, βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης (NRF) Αλί Μαϊσάμ Ναζάρι, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν περισσότερους από 100 πολίτες και σκότωσαν τουλάχιστον εννέα σε δύο κοινότητες της περιοχής, αφότου υπέστησαν απώλειες κι έχασαν τον έλεγχο ορισμένων εδαφών.

Από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη διαψεύστηκαν οι κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων, ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για συλλήψεις «ορισμένων υπόπτων» στην περιοχή όπου είχαν δεχθεί επίθεση οι δυνάμεις των Ταλιμπάν. Επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο πέντε Ταλιμπάν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του NRF, συμπληρώνοντας ότι οι αντίπαλοί τους έχουν καταφύγει στα βουνά και αναζητούνται.

Μαχητές του NRF εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην Παντσίρ και στην Ανταράμπ, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...