Αφγανιστάν: Πέντε δημόσιοι υπάλληλοι νεκροί από επιθέσεις ενόπλων

Καμπούλ, Αφγανιστάν
Φώτο Αρχείου / Καμπούλ, Αφγανιστάν / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: The Raven @ravenofshadows

Πέντε δημόσιοι υπάλληλοι σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι στην πιο πρόσφατη μιας σειράς επιθέσεων με στόχο πολίτες.

Άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα όχημα που μετέφερε υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης στη νότια Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι. Οι υπάλληλοι επέστρεφαν στην κεντρική επαρχία Μαϊντάν Ουάρντακ, όπου βρίσκεται η έδρα της υπηρεσίας τους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όχημα του υπουργείου Εξωτερικών χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην ανατολική Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται φονικές επιθέσεις με μικρές, μαγνητικές βόμβες που τοποθετούνται στα πλαίσια των οχημάτων, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβολισμούς. Οι επιθέσεις επικεντρώνονται κυρίως σε αστικές περιοχές και ενώ συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ντόχα ανάμεσα σε μαχητές Ταλιμπάν, που πολεμούν από το 2001 για την ανάκτηση της εξουσίας και Αφγανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» πως οι σημερινές επιθέσεις «δεν είχαν καμία σχέση μαζί μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...