Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 162 οι νεκροί απο τις φονικές πλημμύρες

Καμπούλ, Αφγανιστάν
Φώτο Αρχείου / Καμπούλ, Αφγανιστάν / Πηγή: Unsplash / Φωτογράφος: The Raven

Σφοδρές πλημμύρες έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 162 ανθρώπων στο Αφγανιστάν αυτή την εβδομάδα, ενώ οι ομάδες διάσωσης συνέχισαν και την Πέμπτη να αναζητούν ανθρώπους παγιδευμένους στα ερείπια.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι πέθαναν στην Σαρικάρ, βορείως της Καμπούλ, σε πλημμύρα που κατέκλυσε την πόλη τη νύχτα της Τρίτης, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια.

Τρόφιμα και μια στέγη δόθηκαν σε σχεδόν 1.000 οικογένειες της επαρχίας Παρβάν, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Σαρικάρ, δήλωσε ο Κασίμ Χαϊνταρί, αξιωματούχος του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών, καλώντας τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα.

Ισχυρές πλημμύρες σκότωσαν επίσης δεκάδες ανθρώπους σε άλλες 12 επαρχίες της χώρας αυτή την εβδομάδα. Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί στην Καμπούλ και 30 στη γειτονική επαρχία Καπίσα, διευκρίνισε ο Χαϊνταρί.

Οι φονικές καταστροφές από τις πλημμύρες είναι συχνές στη χώρα, κυρίως στις φτωχές αγροτικές περιοχές όπου τα σπίτια συνήθως δεν είναι γερά και είναι χτισμένα σε περιοχές που κινδυνεύουν.

Πηγή ΑΠΕ

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...