Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από εκρήξεις σε σχολείο στην Καμπούλ

Φωτό αρχείου

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μαθητές, σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν μετά από δύο εκρήξεις που είχαν στόχο ένα σχολείο αρρένων στη συνοικία Ντάστ-ε-Μπάρτσι της Καμπούλ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ο Καλίντ Ζαντράν είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί ανατινάχθηκαν έξω από το γυμνάσιο «Abdul Rahim Shahid» στη Δυτική Καμπούλ.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν, καθώς μαθητές έβγαιναν από τα πρωινά τους μαθήματα στο σχολείο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.000 μαθητές, είπαν μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο τη στιγμή των εκρήξεων.

Ο Ζαντράν είπε ότι μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε σε φροντιστήριο αγγλικών, λίγα χιλιόμετρα μακριά, αλλά στην ίδια περιοχή. Δεν διευκρίνισε αν προκλήθηκε από εκρηκτική ύλη, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα από εκεί.

Το σχολείο βρίσκεται σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από τη σιιτική κοινότητα Χαζάρα – μια εθνική και θρησκευτική μειονότητα που στόχευε συχνά επιθέσεις του ISIL (ISIS) στο παρελθόν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...