Άγιοι Ανάργυροι: Αιχμές για την στάση της Αστυνομίας στην διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών αφήνουν οι γονείς της Κυριακής Γρίβα

Αιχμές για την ορθότητα της διαδικασίας απόδοσης ευθυνών των αστυνομικών οργάνων στην υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αφήνουν οι συνήγοροι της μητέρας του θύματος, καθώς έλαβαν επίσημη ενημέρωση ότι επεστράφη από τον Συνήγορο του Πολίτη στην αστυνομία ο φάκελος της ΕΔΕ και πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των δικηγόρων:

«Ως λόγος μη ολοκλήρωσης της ΕΔΕ αναφέρεται ότι ο φάκελος επιστράφηκε στην ΕΛΑΣ, από τον Συνήγορο του Πολίτη, που λειτουργεί ως Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

(…) Η επιστροφή του φακέλου στον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων, ο οποίος, μάλιστα, ουδέποτε εγκαίρως μας απάντησε στα αιτήματά μας, και ο οποίος ουδέποτε κάλεσε την οικογένεια για κατάθεση, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΛΑΣ».

Παράλληλα, οι δικηγόροι της μητέρας τονίζουν:

«Κατά περίεργο τρόπο, η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατά των αστυνομικών, εντελώς ανεπαρκώς, για τη διερεύνηση μόνον του εγκλήματος της παράβασης καθήκοντος, και όχι άλλων, δεν διαβιβάστηκε σε αντίγραφα για συσχέτιση και αξιολόγηση στον πειθαρχικό φάκελο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς, παρατηρείται μία αδιανόητη κωλυσιεργία και ατελή εκπλήρωση του καθήκοντος εκ μέρους συγκεκριμένων στελεχών της ΕΛΑΣ, και για όλα αυτά έχουμε ενημερώσει εγκαίρως τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που όταν διερευνώνται αστυνομικά όργανα για πράξεις σε βάρος πολιτών, υπάρχει καθυστέρηση και συγκαλυπτική στάση. Αντιθέτως, όταν η Αστυνομία διερευνάται μετά από καταγγελίες κρατικών οργάνων, παρατηρείται ενίοτε και απόπειρα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...