Αγρίνιο: Χαιρετισμοί στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, 19/2/22
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, 19/2/22

Με την πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων στο γήπεδο μπάσκετ, στην Αερογέφυρα Αγρινίου, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς και σωματεία.

Παραθέτουμε τις σύντομες παρεμβάσεις:

Χαιρετισμός του Καμζέλα Χρήστου, απόστρατου υπαστυνόμου

Φίλες και φίλοι.
      Προέρχομαι από τον χώρο των αποστράτων της αστυνομίας ένας χώρος που σπάνια βρίσκει δυνατότητα παρέμβασης.
      Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΚΕ που σκύβει και στα δικά μας προβλήματα που απασχολούν όλους τους αποστράτους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.
       Επικρατεί η αντίληψη από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα πως εμείς οι απόστρατοι είμαστε προνομιούχοι μιας και υπήρξαμε στο σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού υπηρετώντας την πολιτική του κεφαλαίου και με την καταστολή.
       Αυτό το λένε γιατί θέλουν να μας αποκόψουν από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του ακόμα και στη σύνταξη.
      Αγνοούν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν με συνεχείς περικοπές των συντάξεων και την λεηλασία των άλλοτε εύρωστων ταμείων,  μας κατάντησαν όπως όλους τους συνταξιούχους με μία σύνταξη πεινάς.
      Αγνοούν την κοροϊδία των αναδρομικών και την υπερφορολόγηση.
      Οι οικογένειές μας υποφέρουν από την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια.
       Οι γυναίκες και τα παιδιά μας ζουν συνεχώς με αυτόν τον εφιάλτη.
        Η κουτσουρεμένη σύνταξη λάστιχο στις ανάγκες της καθημερινότητας.
        Η ακρίβεια μας πλητει όλους. Όσες φορές κι αν κάνουμε οικογενειακό προϋπολογισμό οι τεράστιες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής στα καύσιμα στο ηλεκτρικό ρεύμα τον τινάζουν στον αέρα και τότε η θέρμανση γίνεται είδος πολυτελείας.
        Η υγεία έχει γίνει προσωπική υπόθεση. Η κυβέρνηση με το αφήγημα της προσωπικής ευθύνης για την Πανδημία αρνείται να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα χιλιάδες συνανθρώπων μας να έχουν χάσει τη ζωή τους.
       Εμείς οι απόστρατοι πέρα από τις κρατήσεις που κάνουν για την υγεία πληρώνουμε και για το νοσοκομείο των Αποστράτων  ΝΙΜΤΣ. Πόσοι γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο αυτό υπολειτουργεί χωρίς γιατρούς  νοσηλευτές κλπ προσωπικό;
     Μόνο το  ΚΚΕ με παρεμβάσεις που κάνει παλεύει να βελτιωθεί η κατάσταση.
     Όλοι βιώνουμε την πλήρη απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (φωτιές πλημμύρες σεισμοί χιονια) αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης για ανακούφιση των πληγέντων.
       Οι ίδιοι διαπιστώνουμε πως αυτό το ανίκανο κράτος που δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις καταστροφές γίνεται ικανότατο όταν πρόκειται να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών των αγροτών των υγειονομικών των φοιτητών των μαθητών των συνταξιούχων του λαϊκού κινήματος.
       Τρέχει γρήγορα να μοιράσει χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράταση όλον τον μηχανισμό του για να εξυπηρετήσει τους μακελάρηδες των λαών που έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι την πατρίδα μας με κίνδυνο εμπλοκής ακόμα και σε πόλεμο.
       Για όλα αυτά που βιώνουμε η κυβέρνησή μας ζητά να υποταχθούμε και να προσαρμοστούμε στα ελάχιστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα θέλουν να παραιτηθούμε από τους διεκδικητικούς αγώνες για την ζωή που μας αξίζει.
         Πρέπει όλοι και πρώτα-πρώτα οι συνάδελφοί μου να αντιληφθούν ότι η ζωή μας δεν πρόκειται να καλυτερέψει με την εναλλαγή των αστικών κομμάτων στην κυβέρνηση. Όλοι υπηρετούν το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα και όχι το λαό. Μην σταθούμε λοιπόν 《μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα》
       Ελπίδα μας είναι το ΚΚΕ που παλεύει για το λαό και μας καλεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις χωρίς συμβιβασμούς με οργάνωση και αγώνες μαζί με το λαϊκό κίνημα για μία κοινωνία με δικαιώματα στην υγεία την παιδεία στην Πρόνοια την κοινωνική ασφάλιση την εργασία τη στιγμή που οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις είναι τεράστιες και η χώρα μας έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες αξίζει να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
      Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός δρόμος αγωνιστικής συνέπειας για το παρόν και το μέλλον.
     Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί συνάδελφοί μου εν ενεργεία και απόστρατοι με τις ισχυρές επιρροές που δέχονται από κυβερνητικά και συνδικαλιστικά φερέφωνα αγνοούν ή αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό η  και αρνητισμό κάποιες θέσεις του ΚΚΕ.  Τους καλώ να μελετήσουν τις θέσεις του και να βγάλουν οι ίδιοι συμπεράσματα για το ποιο κόμμα αγωνίζεται για να καλυτερέψουν οι συνθήκες της ζωής τους αναλογιζόμενοι πάντοτε τον διαχρονικά συμπαραστάτη στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
        Φίλες και φίλοι.
       Η επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα δεν τελειώνει     για αυτό όλοι απόστρατοι συνταξιούχοι εργάτες αγρότες βιοτέχνες επαγγελματίες γυναίκες φοιτητές όλος ο λαός πρέπει να κάνουμε τη δική μας μαζική αντεπίθεση διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή ανατρέποντας αυτό το βάρβαρο σύστημα που γεννάει φτώχεια ανεργία πολέμους προσφυγιά και φασισμό.
       Δεν είναι εύκολο, όμως με διαρκείς αγώνες θα τα καταφέρουμε. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και στις γενιές που μέλλονται να έρθουν.


Χαιρετισμός του Κοτσιλίρη Θεόδωρου, Αντιπροέδρου του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες “Νηρέας”

Συντρόφισσές και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μας αφορά όλους για να παλέψουμε για τη ζωή μας, για τις οικογένειες μας για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες ερχόμαστε καθημερνά αντιμέτωποι με την αντεργατική επίθεση, με απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, χτύπημα μισθών και δικαιωμάτων.Δουλεύουμε κάτω από το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας, της αβεβαιότητας, κάτω από αντίξοες συνθήκες στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια που φτάνουν τις 17 ώρες δουλειάς, χωρίς καν να τις πληρωνόμαστε (αν και η υγεία μας, η έλλειψη της οικογένειάς μας δεν μπορεί να εξαργυρωθεί σε χρήματα).

Οι συνθήκες δουλειάς στις ιχθυοκαλλιέργειες είναι εξαιρετικά δύσκολες και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς οι περισσότερες εργασίες γίνονται πάνω σε πλωτές εγκαταστάσεις, με τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες κάθε εποχής, με δουλειά στα συσκευαστήρια στους -17 βαθμούς. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις εργατικών «ατυχημάτων», με σοβαρούς τραυματισμός αλλά και θανάτους εργαζομένων. Παρ’ όλα αυτά, η εργασία στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν εντάσσεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα παρουσιάζουν μεγάλη άνθηση και ιεραρχούνται ως ένα από τα βασικά παραγωγικά πεδία καπιταλιστικών «επενδύσεων» και μεγάλης κερδοφορίας, με πολύ μεγάλο βαθμό μονοπώλησης και σημαντική αύξηση του όγκου της παραγωγής στις πλάτες τις δικιές μας, των εργαζομένων.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας, η επίθεση της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων επιβεβαιώνει τον αγώνα μας για δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου πριν 4 χρόνια και είναι το όπλο μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε για να παλεύουμε οργανωμένα για τα δικαιώματα μας ,προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί,ενωμένοι την επίθεση που δεχόμαστε, να αποτρέψουμε να πληρώσουμε εμείς τις αναδιαρθρώσεις του κλάδου και την αύξηση της κερδοφορίας των νέων μονοπωλίων που δημιουργούνται. Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε απολύσεις, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα»

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και η συστράτευση με το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της σκληρής επίθεσης που δεχόμαστε γιατί οι κομμουνιστές δεν τα παρατάμε, δεν χάνουμε την ελπίδα μας, είμαστε σίγουροι για το αύριο και γι΄ αυτό το αύριο παλεύουμε, για να βγεί η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι δυναμικά στο προσκήνιο με το ΚΚΕ, όπου είναι ο εγγυητής για τη νικηφόρα έκβαση και των καθημερινών αγώνων μας αλλά και της πορείας προς τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό.


Χαιρετισμός του Καρναβιά Γιάννη, Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου και ‘Α Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Συντρόφισσές και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Το Κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση έχει μεγάλη σημασία για όλους εμάς τους αγρότες .

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή μας είπε την αλήθεια, το μόνο κόμμα που προέβλεψε το τι μας περιμένει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι μας επιφύλασσε η κάθε αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα όλα τα υπόλοιπα κόμματα μας έλεγαν ότι «θα φάμε με χρυσά κουτάλια» και θα έχουμε μια μεγάλη αγορά της Ευρώπης, που θα πουλάμε τα προϊόντα μας, όμως η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Μετά από όλα αυτά συνεχίζουν να μας παρουσιάζουν σαν σωτηρία για εμάς τις περιβόητες και πολυδιαφημιζόμενες ΚΑΠ, ακόμα και σήμερα, που έρχεται άλλη μια αναθεώρηση, προσπαθούν να μας την παρουσιάσουν ως μια ακόμα ευκαιρία για μας τους αγρότες.

Σε κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ χιλιάδες αγροτικές οικογένειες οδηγήθηκαν εκτός επαγγέλματος, στη φτώχεια και την ανεργία. Δυναμικές καλλιέργειες στον νομό μας, όπως ο καπνός, οδηγήθηκαν στην εγκατάλειψη, χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται το κόστος παραγωγής και μειώνονται οι τιμές πώλησης και οι μεγαλέμποροι, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, αρπάζουν τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές.

Όσοι εναλλάσσονται όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση, όλοι τους εφαρμόζουν κατά γράμμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που στόχος της είναι η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων.

Μας τσακίζουν με τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς», που κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα αντέξει. Πουλάμε την παραγωγή μας κάτω από το κόστος παραγωγής ενώ την ίδια ώρα στον καταναλωτή καταλήγουν πανάκριβα.

Από τη μια ακούμε συνεχώς για πρόοδο της κοινωνίας και από την άλλη αυτό που ζούμε ειδικά τα τελευταία χρονια είναι στην πρώτη βροχή να διαλυόμαστε από τις πλημμύρες. Να βλέπουμε να χάνονται οι περιουσίες μας, τα σπίτια μας και τα χωράφια μας, όπως έγινε πριν μερικούς μήνες στο Καινούριο και στην μισή Αιτωλοακαρνανία και ο κρατικος μηχανισμός να παρακολουθεί αμήχανος.

Ζούμε στο 2022 με τεράστια τεχνολογικά ανάπτυξη και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία μας από φυσικά φαινόμενα. Με την κυβέρνηση και την περιφέρεια να μοιράζει μόνο υποσχέσεις, να μην κάνει κανένα έργο βασικών υποδομών.

Εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες στο νομό μας με νύχια και με δόντια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν τα χωράφια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, όλες οι κυβερνήσεις τούς φορτώνουν κάθε χρόνο και καινούργια βάρη. Από τη μια φόροι και ληστεία και από την άλλη κάνουν τις πλάτες σε μεγαλέμπορους και επενδυτές.

Εμείς οι αγρότες ξέρουμε το βασικό: Ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε μόνο με τον σκληρό μας αγώνα. Μέσα από τους συλλόγους μας, τις αποφάσεις μας, συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή, μέσα από τα μπλόκα. Κυρίως το κερδίσαμε γιατί διεκδικήσαμε με το πλαίσιο πάλης μας αυτά που είναι τα ελάχιστα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε αγρότες.

Μέσα από πολύμορφους αγώνες, κόντρα στους νόμους και τα καλέσματα «να κάτσουμε στα αυγά μας», το οργανωμένο αγροτικό κίνημα τους αναγκάσαμε να έχουμε έστω και μικρές νίκες. Αποδείξαμε ότι μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να διεκδικήσει και να παλέψει. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το πραγματικό όμως ερώτημα που θέλει απάντηση είναι πως γίνεται στη χώρα μας στην Ελλάδα, που έχουμε τεράστιες εκτάσεις για καλλιέργεια, γόνιμα εδάφη, μεγάλη και έμπειρη μάζα αγροτών, θα μπορούσαμε να έχουμε αυτάρκεια σε αγροτοδιατροφρικα προϊόντα , καταλήγουμε να εισάγουμε ακόμα και τα βασικά, κόσμος αγοράζει πανάκριβα προϊόντα ή ψοφάει της πείνας.

Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι κουμάντο στην παραγωγή κάνει το καπιταλιστικό κέρδος και ο ανταγωνισμός. Αυτός ορίζει σήμερα τι θα παράγουμε και ποσό.

Γι’ αυτό χωρίς καμία άλλη σκέψη χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, για να παλέψουμε για την μόνη πραγματική διέξοδο για τους αγρότες και όλο τον λαό, τον σοσιαλισμό.


Χαιρετισμός του Πιτσιούλα Λάμπρου, προερχόμενου απ’ το ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρου της Κοινότητας Αστακού

Να ευχαριστήσω για την τιμή να πω λίγα λόγια στη σημερινή συνάντηση για τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μια συμπόρευση που πρώτα-πρώτα μου έδωσε μια εσωτερική πληρότητα, μια ισορροπία, ότι κάνω αυτό που πρέπει.

Γιατί ΚΚΕ; Γιατί μέσα σ’ αυτό βρίσκεις ήθος, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, ιδεολογία, όραμα. Όλες εκείνες τις αξίες που μπορούν αφενός να μας κρατήσουν μακριά από κοινωνικοπολιτικές παθογένειες, αξίες που λειτουργούν σαν αντισώματα σ’ ένα ύπουλο, διεφθαρμένο, καταστροφικό σύστημα, που μετέρχεται τα πάντα για να εγκλωβίσει το λαό προς όφελος του κεφαλαίου. Αφετέρου αξίες που σε καλούν σε μια ουσιαστική και δυναμική πολιτική συμμετοχή και αγώνα για ανατροπή απέναντι στα δεινά που καθημερινά μας επιβάλλονται.

ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα κοντά στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, στις στρατιές των ανέργων, στους αδύναμους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα θύματα της κοινωνικής αδικίας. Το μόνο κόμμα που ασκεί πραγματικό έλεγχο στην εξουσία και δεν αρκείται σ’ αυτό. Έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, που η άρχουσα τάξη τις υποβαθμίζει ή τις αγνοεί.

Γιατί αυτό το κόμμα ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Τα κόμματα που βύθισαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνένοχοι στο έγκλημα. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. Την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν. Προσέξτε! Δεν είναι αντίπαλοι. Ανταγωνιστές είναι στη διαχείριση της εξουσίας και των μονοπωλίων. Ακόμα κι αν το σύστημα καταφέρνει να τους «ξεπλένει» αφού τους χρειάζεται, στη συνείδηση του λαού και απέναντι στην ιστορία θα είναι για πάντα υπόλογοι. Αυτό το κόμμα ανέδειξε από την αρχή τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε έγκαιρα για σχεδιασμούς και αντιλαϊκές αποφάσεις, με γνώμονα πάντα τα στρατηγικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαών και προσπαθούν φιλότιμα οι παθιασμένοι ευρωπαϊστές να φιλοτεχνήσουν την εικόνα μιας ένωσης αρχών και δικαίου, αλλά ο «πυρακτωμένος καθρέφτης» της πραγματικότητας τους διαψεύδει.

Γιατί αυτό το κόμμα μας έδειξε ότι απ’ το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και τις «βάσεις που φεύγουν» γίναμε οι πρόθυμες ορντινάτσες απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κεφάλαιο.

Γιατί το ΚΚΕ ευαγγελίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη, θυμίζοντάς μας τα αθάνατα λόγια το Μπέρτολτ Μπρεχτ, ότι «η γη με τους καρπούς που περισσεύουν (ανήκει) σ’ αυτούς που την πονούν και τη δουλεύουν».

Γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, που σήμερα καταπατούνται βάναυσα από ένα κράτος που, με το πρόσχημα της πανδημίας, κατακρεουργεί ανθρώπινες ελευθερίες.

Και μας προτρέπει να μην ξεχνάμε:

Ότι αυτά που κερδήθηκαν με αγώνες, μας τα πήραν πίσω διπλά και τρίδιπλα.

Ότι υποθήκευσαν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας.

Ότι δεν «τα φάγαμε μαζί», αλλά τα αφεντικά τους και οι διάφοροι υμέτεροι.

Ότι πρόδωσαν την εργατική τάξη, εκμαύλισαν και εξαγόρασαν συνειδήσεις, χειραγώγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Και δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε:

Το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου και την αφαίμαξη του λαού.

Τη ληστεία μισθών και συντάξεων με τα μνημόνια.

Τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

Την κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων.

Τη δημοκρατία των offshore, των επενδυτών, των εφοπλιστών, των απολύσεων.

Και μια τελευταία κουβέντα για τους νέους.

Τους νέους που σήμερα το αδηφάγο σύστημα έχει απομακρύνει από την πολιτική γιατί τους φοβάται όπως «ο εξαποδώ το λιβάνι» και τους έχει εγκλωβίσει με τη «βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου» και μια εκπαίδευση χρησιμοθηρική, φροντιστηριοποιημένη, που ετοιμάζει όχι πολίτες, αλλά καταναλωτές. Τους νέους πρέπει να τους εμπιστευθούμε και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι μέσα στο ΚΚΕ, σ’ αυτό το μεγάλο σχολείο, θα βρουν το όραμα και την αγωνιστική διάθεση να χτίσουν έναν καινούριο κόσμο και μια «πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της».


Χαιρετισμός του Μάντζαρη Χρήστου, μέλους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην περιοχή ολοκληρωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών Αστακού, Εχινάδων Νήσων, Καλάμου και Καστού

«Η επιδότηση των υδατοκαλλιεργειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επιδότηση της απόσυρσης των μικρών αλιευτικών σκαφών γέμισε με πολλά λεφτά τις τσέπες επιτήδειων μεσαζόντων μελετητών, αλλά και κρατικών λειτουργών.

Το δολοφονικό όμως όπλο που αποτελείωσε τον αλιευτικό τομέα της χώρας και τον αγροτικό ήταν η ΚΑΠ. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε για αυτό το φονικό ήταν η επιλεκτική χρηματοδότηση “ημετέρων”, η πρωτόγνωρη πολυνομία απλησίαστη για τον μέσο επιχειρηματία. Τέλος, η απαξίωση της γνώμης των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που εφαρμόστηκαν αυτά τα προγράμματα.

Έτσι με τις αθρόες εισαγωγές αλιευμάτων αποτελείωσαν τον αλιευτικό τομέα. Σήμερα με τη δημιουργία περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών έρχονται να παραδώσουν τις θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις του Δήμου Ξηρομέρου βορά στις ορέξεις των επιχειρηματιών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του δήμου και των φορέων του.

Όπως το ΚΚΕ εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να προσέχουν γιατί το κεφάλαιο δεν βιάζεται, έχει μέθοδο και επιμονή για να πετύχει τις επιδιώξεις του, έχουμε να σας πούμε ότι και εμείς με σύμμαχο στον αγώνα τους φίλους του ΚΚΕ είμαστε οπλισμένοι με επιμονή, δεν θα κάνουμε πίσω και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε επιζήμια πολιτική για την περιοχή μας και τους εργαζόμενους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...