Αγρίνιο: Ο χαιρετισμός του Αντισμήναρχου (Ι) ε.α Γρηγόρη Συμεωνίδη

Ο Αντισμήναρχος (Ι) ε.α, Γρηγόρης Συμεωνίδης
Ο Αντισμήναρχος (Ι) ε.α, Γρηγόρης Συμεωνίδης

Στην πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, στο γήπεδο μπάσκετ, στην Αερογέφυρα Αγρινίου, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαιρέτισε ο Αντισμήναρχος (Ι) ε.α, Γρηγόρης Συμεωνίδης.

Αναλυτικά ανέφερε:

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, -ριες

Την περίοδο που διανύουμε, θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία, λόγω και της ιδιότητας μου ως απόστρατος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, να απευθυνθώ εκτός από όλους εσάς και τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στους νέους, που υπηρέτησαν, τώρα υπηρετούν η σύντομα θα κληθούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία .

Γνωρίζουμε φυσικά όλοι μας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού των ΕΔ & των ΣΑ, είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου, γι΄ αυτό και γνωρίζουν καλά την κατάσταση των γονιών τους.

Λόγω των επαναλαμβανόμενων καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων και των δεινών που βιώνει ο λαός εξαιτίας αυτών, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη αντιμετώπιση της πανδημίας, από την πλευρά της Κυβέρνησης,- με τις εκατόμβες θανάτων καθημερινά-, η συντριπτική πλειοψηφία του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού αδυνατεί να παρακολουθήσει ενεργά τις γεωπολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις.

Ακούει καθημερινά, για χορούς από δις € για εξοπλισμούς, για «αμυντικές» συμφωνίες με «συμμάχους», για προσλήψεις στρατιωτικών για την ενίσχυση των ΕΔ και πολλά άλλα που όντως εντυπωσιάζουν, αλλά που πραγματικά μοναδικό σκοπό έχουν να τον καθησυχάσουν και η αλήθεια είναι ότι πολλούς, όντως τους καθησυχάζουν.

Λόγω και των ραγδαίων εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία, θεωρώ σκόπιμο να θίξω δύο θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και άλλους να δουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει μέσα από το αστραφτερό περιτύλιγμα και να μην μένουν στην απατηλή αντίληψη των εξελίξεων, που πολύ όμορφα μας σερβίρουν, όλα ανεξαιρέτως τα μέσα που έχει στην διάθεση της η αστική τάξη.

Πρώτο θέμα είναι αυτό των εξοπλισμών

Ξεκινώντας από το 2015,για να μην πάμε πιο πίσω, από όταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστηναν για τα καλά τον χορό των εξοπλισμών και την κατάταξή μας ως 2η χώρα στο ΝΑΤΟ σταθερά, ως ποσοστό του ΑΕΠ , την σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ και φυσικά το θέμα εξοπλισμοί, το απογείωσε. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι θα είμαστε μόνοι πρώτοι ως χώρα στο ΝΑΤΟ σταθερά, ως ποσοστό του ΑΕΠ και με διαφορά από τον δεύτερο για τα επόμενα τουλάχιστον έτη.

Τα νούμερα είναι πολλά και ζαλίζουν και μάλιστα αναθεωρούνται προς τα πάνω σε καθημερινή βάση. Να συγκρατήσουμε μόνο ότι ο προϋπολογισμός για εξοπλισμούς μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έγινε εξαπλάσιος, την ώρα που γίνονται περικοπές σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια και η κυβέρνηση βαφτίζει «παροχολογία» τα αιτήματα για αύξηση μισθών, συντάξεων, μέτρα κατά της ακρίβειας.

Οι δαπάνες μόνο για εξοπλισμούς διαμορφώνονται πλέον στο ύψος των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες υποστήριξης και αναβάθμιση υπαρχόντων οπλικών και απόκτηση νέων συστημάτων», ενώ «από τον Ιούλη του 2019 ενεργοποιήθηκαν και παραμένουν ενεργοποιημένα 165 υποπρογράμματα που αφορούν σε πρόσκτηση οπλικών συστημάτων».

Όλα τα παραπάνω, αποφαίνονται οι της κυβέρνησης και συμφωνούν και οι λοιποί στρατηγικοί συμφωνητές, δηλ. ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ κλπ., «Είναι επιτακτική ανάγκη» γιατί «έτσι θα έχουμε επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και κατ’ επέκταση η Τουρκία δεν θα τολμήσει να μας κάνει πόλεμο ».

Επειδή το στοιχείο του επιχειρησιακού πλεονεκτήματος είναι ένας σύνθετος αλγόριθμος που δεν περιορίζεται απλά και μόνο στο πόσους εξοπλισμούς έχει κάποιος κάνει, – όπως πολλοί εύκολα θεωρούν,- αλλά εμπεριέχει ένα πλήθος παραγόντων με σημαντικότερο από όλους τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αστικών τάξεων και των εκάστοτε εκπροσώπων τους, πολύ απλά αυτό δεν ισχύει. Η επιχειρηματολογία επ’ αυτού είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλισμών αυτών, δεν συνεισφέρει στην αμυντική θωράκιση της χώρας όπως λένε, αλλά σύμφωνα με το αμερικάνικο Πεντάγωνο «ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού στρατού θα αυξήσει τις δυνατότητες για συνεργασία και υποστήριξη», ώστε να παίξει ρόλο στην αναχαίτιση της «κακόβουλης επιρροής Ρωσίας και Κίνας» στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή, η αμερικανική κυβέρνηση θα διαθέσει «πλεονάζον στρατιωτικό υλικό»,- κοινώς ότι σαβούρα έχουν για να τα μοσχοπληρώνουμε και αυτά-, στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, «απευθείας δάνεια» για νέους εξοπλισμούς όπως τα «F-35» και για «εκσυγχρονισμό» στρατιωτικών υποδομών, όπως στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο κ.ά..

Πολύ απλά να πούμε ότι, Rafale, Bellhara, F16Viper, P-3 Orion, κορβέτες κλπ. μπορούν να αποκτήσουν και οι γείτονές μας και πιθανόν και καλύτερα, άρα το επιχειρησιακό πλεονέκτημα πάει περίπατο.

Δεύτερο θέμα είναι αυτό των Συμμαχιών και των Συμφωνιών

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο NATO και την ΕΕ αλλά και με τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες, πριν με τις ΗΠΑ τώρα με την Γαλλία κ.α. που σίγουρα θα ακολουθήσουν, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να εμπλακεί και η χώρα μας ενεργά σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς. Η πρόβλεψη για παράδειγμα, που υπάρχει στα «ψιλά» γράμματα του άρθρου 18 της Συμφωνίας με τους Γάλλους, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ελληνικής δύναμης που θα απαρτίζεται από μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό να αναπτυχθεί, κατόπιν σχετικής γαλλικής αίτησης, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ζώνης του Σαχέλ, όπως ονομάζεται η υποσαχάρια περιοχή στην Αφρική.

Είναι πλέον γεγονός η συγκρότηση και μεταστάθμευση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, με μια Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων του πανάκριβου αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT, για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας λόγω της εμπλοκής του στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη.

Η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές τις συμμαχίες πολέμου, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, συνολικά των κομμάτων του ευρωατλαντικού μονόδρομου και φυσικά για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, είναι τεράστιος. Ο δρόμος ανοίχτηκε πλατύς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την διαπραγμάτευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την Ελληνοαμερικανική Αμυντική συνεργασία και της Συμφωνίας για τις Βάσεις και τελικά την υπογραφή της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους λοιπούς ομογάλακτους. Κατ’ ουσίαν αυτή η συμφωνία δημιουργεί και παραχωρεί ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλη τη χώρα, που μπορούν να αξιοποιούνται αναλόγως ως πολεμικά ορμητήρια για τα σχέδια τους και ταυτόχρονα ένα ασφυκτικό πλαίσιο δεσμεύσεων και υποχρεώσεων των ελληνικών ΕΔ στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Γαλλία και βλέπουμε.

Να μην ξεχνάμε βέβαια, ότι οι δεσμεύσεις της συμφωνίας εμπεριέχουν και θέματα πυρηνικών όπλων και η συζήτηση για την επανεγκατάσταση ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα, καλά κρατεί από κύκλους που εξηγούν μάλιστα «γιατί πρέπει να επιστρέψουν τα πυρηνικά στην Ελλάδα». Επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ αυτού του σχεδιασμού, αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα στόχος πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία, αν έρθουν στη χώρα μας ΝΑΤΟικά πυρηνικά, είναι «μη ουσιώδες». Πρώτον, επειδή η Ελλάδα είναι «μέλος του ΝΑΤΟ» και άρα «φυσικός στόχος» σε περίπτωση «θερμοπυρηνικής ανταλλαγής μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».

Οι ειδικοί διεθνολόγοι και στρατηγικοί αναλυτές που τα λένε όλα αυτά, επιχειρηματολογούν και υπέρ των ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΗΠΑ, Γαλλία, ότι εγγυόνται την «ειρήνη και σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Αντιλαμβάνονται προφανώς ή πληρώνονται πολύ καλά για να τα λένε αυτά, την «ειρήνη και σταθερότητα» κάτι σαν το Διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, της Συρίας ,του Ιράκ και φυσικά της Κύπρου.

Σήμερα που η «ιμπεριαλιστική ειρήνη» εναλλάσσεται με τα τύμπανα του πολέμου σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορά μας, ο λαός μας, το μόνιμο και έφεδρο προσωπικό των ΕΔ, χρειάζεται να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να απορρίψουν με αποφασιστικότητα όλα τα καλοσερβιρισμένα μυθεύματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ και οι πανάκριβοι επιθετικοί και ακατάλληλοι εξοπλισμοί, αποτελούν «ασπίδα» και «εγγύηση» ειρήνης για το λαό.

Πρέπει να πάρουν θέση, δυναμώνοντας τον αγώνα για να απεμπλακεί τώρα η χώρα από τα σχέδια αυτά, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Αυτοί που δεν διστάζουν να μετατρέπουν την χώρα από άκρη σε άκρη σε «ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μετατρέψουν τη χώρα μας σε «πεδίο μάχης, όπου θα χύνουν το αίμα τους ντόπιοι φαντάροι…».

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και επειδή τίποτα δεν θα τους χαρίσουμε, συμπόρευση με το κάλεσμα του ΚΚΕ σήμερα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...