Αγρότες: Αιτήματα γνωστά και δίκαια – Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Κινητοποίηση αγροτών στην Αγιά Λάρισας, 15 Νοέμβρη 2022
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση αγροτών στην Αγιά Λάρισας, 15 Νοέμβρη 2022

Οι βιοπαλαιστές αγρότες σημειώνουν ότι «τα αιτήματά μας είναι γνωστά και δίκαια. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκησή τους και θα αγωνιστούμε ως την τελική νίκη!».

Εντατικά προετοιμάζεται η πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 8 Γενάρη, στις 12 μ. στη Νίκαια Λάρισας, παράλληλα με την αγωνιστική δράση από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, διεκδικώντας αιτήματα που αφορούν την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του δήμου Αγιάς οργανώνουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Άμεση ανακοίνωση από την κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα και τα άλλα προϊόντα.
  • Άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος με βάση τα στοιχεία που έχουν δώσει αλλά και το υπουργείο έχει στη διάθεσή του.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 ευρώ/KWh. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  • Να συνεχιστεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ως το 2027.
  • Να ενταχθούν τα κεράσια στα προϊόντα στα οποία θα δοθεί κάλυψη χαμένου εισοδήματος».
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...